Neturime daug galimybių paskanauti šviežią žuvį. Tokią šviežią, kad jos nesugadinsi paruošdamas. tai kas gali būti geriau šviežio upėtakio. Taip, tvenkiniuose augintas upėtakis nėra toks nuostabus kaip išaugęs švarios upės tėkmėje. Tačiau tai geriau nei dauguma užjūrio žuvų pagulėjusių ant ledo kelias dienas.
2 vidutinio dydžio upėtakiai - 1 kilogramas;
0,5 kg kalofijoro;
Pusė citrinos;
Druska, juodieji pipirai,
Trys šaukštai aliejaus,
Padažui
Šaukštas sviesto;
Šaukštas miltų;
Upėtakį supjaustome 3-5 centimetrų gabaliukais. Padruskiname, papipiriname ir apšlakstome citrinos sultimis. Keptuvėje stipriai įkaitiname aliejų ir po 1 minutę apkepame iš visų keturių pusių.
Prieš tai garuose paruošiame kalafiorus.
Ištirpiname sviestą, apkepiname smulkiai pjaustytus svogūnus. Apkepinus įpilame keletą samčių iš upėtakio galvų išvirto sultinio. Maišant įdedame šaukštą miltų.
Temos straipsniai
Keptas upėtakis
Kaip skaniai iškepti upėtakį, traškus upėtakis su plutele ir su svogūnų padažu
Lašiša tempura tešloje
Lašišos užkandėlė tempuros tešloje
Lašišos kepsneliai
Kepsnelių iš lašišos receptai, lašišiniai kepsneliai apvolioti miltuose ir kiaušiniuose
Lašišos salotos su bulguru
Salotos su lašiša, bulguru, pomidorais ir gražgarstėmis
Lašišos salotos su bulvėmis
Sūdytos lašišos salotų receptas su bulvėmis
Orkaitėje keptas upėtakis
Kaip iškepti skanų upėtakį
Skaniausios žuvienės receptas
Geriausios žuvies sriubos receptas, pačių skaniausių pasaulio virtuvių žuvienų receptai
Įdaryti kiaušiniai su lašiša
Lašiša įdarytų kiaušinių receptas
Žuvienė iš upėtakio
Skanios žuvienės iš upėtakio ir džiovintų grybų receptas