Orkaitėje skaniausiai išeis pagaminti didelį ir riebų upėtakį. Išsiskyrusios sultys suminkštins bulves ir įsigers į jas. Upėtaklį paruošti neužims daug laiko.
Ruošti upėtakį beveik nereikia. Pakanka ištraukti žiaunas. Upėtakis padruskinamas, papipirinamas, puikiai tiks ir kitokios žolėlės kaip čiobrelis, kalninis dašis, krapai, petražolė, mėta. Puikų skonį priduos įtrynus išspaustą česnaką. Užlašinus puikiai tiks pusė citrinos sulčių. Pamarinuoti pakaks pusvalandžio.
Skardą išklojame kepimo popieriumi. Užlašiname aliejaus ir paskirstome po popierių. Dedame bulves, kalafijorus. Kiek pabarstome druska ir pipirais. Uždedame žuvį ir įdedame skardą 40 minučių į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
1.5 kg upėtakis,
0.8 kg bulvių,
0.4 kg kalafijorų,
Aliejus, druska, pipirai, prieskoniai, kelios skiltelės česnako, pusė citrinos.
Temos straipsniai
Keptas upėtakis
Kaip skaniai iškepti upėtakį, traškus upėtakis su plutele ir su svogūnų padažu
Lašiša tempura tešloje
Lašišos užkandėlė tempuros tešloje
Lašišos kepsneliai
Kepsnelių iš lašišos receptai, lašišiniai kepsneliai apvolioti miltuose ir kiaušiniuose
Lašišos salotos su bulguru
Salotos su lašiša, bulguru, pomidorais ir gražgarstėmis
Lašišos salotos su bulvėmis
Sūdytos lašišos salotų receptas su bulvėmis
Orkaitėje keptas upėtakis
Kaip iškepti skanų upėtakį
Skaniausios žuvienės receptas
Geriausios žuvies sriubos receptas, pačių skaniausių pasaulio virtuvių žuvienų receptai
Įdaryti kiaušiniai su lašiša
Lašiša įdarytų kiaušinių receptas
Žuvienė iš upėtakio
Skanios žuvienės iš upėtakio ir džiovintų grybų receptas