Iškepti lašišos kepsnelius galima turint minimalius kulinarinius įgūdžius. Tačiau galima paruošti patiekalą kuris tiks ir šventiniam stalui. Kepti lašišos kepsneliai gali būti pagrindinis patiekalas, gali būti užkandis, puikiai tiks draugų kompanijoje prie vyno.
Skaniems lašišos kepsneliams reikės kokybiškos lašišos filė. Netgi ką tik pagautos lašišos filė negaila šiam patiekalui. Tokiai filė lašišos marinuoti nereikia. Parduotuvėje pirktos lašišos file reikėtų apie pusvalandį pamarinuoti.
Pirktinėje filė dažniausiai lieka kiek kauliukų. Juos lengva apčiuopti perbraukus pirštu ir ištraukti pincetu ar prigriebus peiliu. Iškaulintą lašišą pjaustome gabaliukais nutraukdami nuo odos.
Lašišą marinuojame įdėdami dalį druskos, pipirų, krapų. Kitą dalį dedame į kiaušinius. Kiaušinius išplakame.
1 kg lašišos,
Šaukštas druskos,
Šaukštelis juodųjų pipirų,
Šaukštelis džiovintų krapų viršūnėlių,
Pirktinei lašišos filė tiks pora česnako skiltelių,
200 g miltų,
3 kiaušiniai,
100 g aliejaus,
3 skiltelės česnako,
Įkaitiname aliejų ir dedame česnako skilteles. Kai česnakas ims svilti juos išimame ir dedame lašišą. Lašišą pradžioje apvoliojame miltuose, vėliau pamirkome kiaušinyje. Lašišą apkepam 2 minutes, apverčiam, kepam dar 2 minutes.
Lašišą reikia ištraukti iš keptuvės, kad neprisigertų aliejaus.
Labai tinka su ryžiais, mirkant į sojos padažą ir kiek uždedant vasabi.
Temos straipsniai
Keptas upėtakis
Kaip skaniai iškepti upėtakį, traškus upėtakis su plutele ir su svogūnų padažu
Lašiša tempura tešloje
Lašišos užkandėlė tempuros tešloje
Lašišos kepsneliai
Kepsnelių iš lašišos receptai, lašišiniai kepsneliai apvolioti miltuose ir kiaušiniuose
Lašišos salotos su bulguru
Salotos su lašiša, bulguru, pomidorais ir gražgarstėmis
Lašišos salotos su bulvėmis
Sūdytos lašišos salotų receptas su bulvėmis
Orkaitėje keptas upėtakis
Kaip iškepti skanų upėtakį
Skaniausios žuvienės receptas
Geriausios žuvies sriubos receptas, pačių skaniausių pasaulio virtuvių žuvienų receptai
Įdaryti kiaušiniai su lašiša
Lašiša įdarytų kiaušinių receptas
Žuvienė iš upėtakio
Skanios žuvienės iš upėtakio ir džiovintų grybų receptas