Silkę galima kepti, troškinti ir netgi marinuoti. Ji naudojama visame pasaulyje, įvairiuose gaminiuose. Silkės yra sidabrinė žuvis, žinoma dėl daugybės naudos sveikatai, įskaitant puikų alternatyvų vitamino D šaltinį Silkė taip pat yra ir Lietuvos virtuvėje, dažniausiai patiekiama kartu su tarkuotomis, virtomis daržovėmis, svogūnais, majonezu, kietai virtais kiaušiniais ar nuskustais burokėliais.
Šioje receptų kolekcijoje yra keletas fantastinių silkės su avokadais, morkomis ir burokėliais suderintų receptų. Paruoškite nuostabią vakarienę išbandydami vieną iš šių Velykinių silkės patiekalų.
Silkė su avokadais ir keptomis daržovėmis Velykoms
Silkė neatsiejama nuo daržovių, o šį kartą prie jos puikiai dera ir džiovintos slyvos. Jos suteikia subtilų, bet ypatingą skonį. Patiekalas atrodys šventiškesnis, tiekiamas salotų gausoje.
Porcijų skaičius: 2
Ingredientai:
- Silkė: 200 g.;
- Morkos (tarkuotų per stambia tarką): 200 g.;
- Pomidorų pasta: 100 g.;
- Grietinė: 100 g.;
- Džiovintos slyvos: 60 g.;
- Avokadas: 1 vienetas;
- Svogūnas: 1 vienetas (didelio, smulkiai pjaustyto);
- Krapai: 1 saujelė;
- Aliejus: 1 šlakelis.
Gaminimo būdas:
- Morkas sutarkuoti. Svogūną smulkiai supjaustyti. Džiovintas slyvas supjaustyti mažais kubeliais.
- Keptuvėje ant šiek tiek aliejaus apkepinti svogūną. Dėti morkas ir smulkintas slyvas bei pakepinti iki morkos suminkštės. Dėti pomidorų pastą, išmaišyti ir dar truputį pakepti.
- Daržovių masę atvėsinti. Atvėsus į ją įmaišyti grietinę. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
- Į dubenį dėti kepintą masę, ant jos viršaus - nedideliais gabalėliais pjaustytą silkę ir griežinėliais pjaustytą avokadą (jeigu tieksite ne iškart, avokadą apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų).
- Apibarstyti smulkintais krapais.
Silkė su morkomis Velykoms
Sūdyta silkė - vienas mėgstamiausias lietuvių maisto produktas, nebrangus ir skanus. Ir jei atsitiks taip, kad staiga sulauksite netikėtų svečių, šis žuvies patiekalas kaip tik jums! Ši silkių filė bus minkštesnė, jei ją valandą pamirkysite piene. Salotos gali būti patiekiamos prie virtų bulvių arba su šviežia duonos rieke.
Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
- Morkos: 4 vnt.;
- Svogūnas: ½ ;
- Silkės filė: 3 gabalėlai;
- Augalinis aliejaus: 1 šaukštas;
- Rudas cukrus: 1 šaukštelis;
- Pomidorų padažo: 2 šaukštai;
- Cinamono: šiek tiek;
- Druska ir pipirai: pagal skonį.
Gaminimo būdas:
- Nulupkite ir susmulkinkite morkas.
- Supjaustykite svogūną griežinėliais (arba galite susmulkinti, jei norite).
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinio stiprumo ugnies. Suberkite morkas, svogūną, cukrų ir druską. Virkite retkarčiais pamaišydami, kol morkos suminkštės, o svogūnas taps permatomas, apie 7–10 minučių.
- Į keptuvę įpilkite pomidorų padažo, gerai išmaišykite. Įpilkite cinamono. Pagardinkite dar druska ir pipirais. Išjunkite ugnį - leiskite jai visiškai atvėsti.
- Nuimkite silkių filė odą ir išimkite plonus kaulus. Supjaustykite filė griežinėliais ir gerai uždėkite juos vienu sluoksniu ant didelės lėkštės.
- Silkių griežinėlius sluoksniu užpilkite šaltu morkų ir svogūnų mišiniu.
Silkės su burokėliais salotos Velykiniam stalui
Velykos reiškia mėgautis skirtingais silkių receptais, kurių nekantriai laukiame kiekvienais metais. Kadangi per šias Velykas liksime namuose ir valgysime tris kartus per dieną, čia aprašomas receptas, kuris kilęs iš Švedijos.
Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
- Burokėliai: 3 vnt. virti;
- Bulvės: 2 vnt. virtos;
- Obuoliai: 2 vnt.;
- Marinuoti agurkai: 3 vnt.;
- Svogūnas: 1 vnt.;
- Silkės filė be kaulų: 100 g,;
- Kiaušiniai: 2 vnt. virti;
- Žirniai: 100 g. virtų;
- Grietinė: 1/2 puodelio;
- Majonezas: 1/2 puodelio;
- Garstyčios: 1 arbatinis šaukštelis;
- Druskos ir pipirų.
Gaminimo būdas:
- Supjaustykite visus ingredientus kubeliais ir suberkite juos į dubenį.
- Įpilkite grietinės, majonezo ir garstyčių, pagardinkite druska, pipirais ir sumaišykite.
- Viską atšaldykite.
Temos straipsniai
Burokėliai su silke
Silkė burokėlių dubenėlyje
Geriausi silkės patiekalai Kūčioms
Silkės receptai Kūčioms, kaip pagaminti silkės patiekalą Kūčioms
Kaip išdarinėti silkę
Kaip išpjauti silkės filė, silkės iškaulinimas, silkės dorojimas
Kiaušiniai įdaryti silke
Silke įdarytų kiaušinių receptas
Silkė su morkomis ir svogūnais pomidorų padaže
Tradicinis šventinis silkės patiekalas Kūčioms, Kalėdoms ir Velykoms
Silkės Foršmakas
Kapota silkė žydiškai, silkės užtepėlės receptas
Velykiniai silkės patiekalai
Silkės patiekalai Velykų stalui. Silkės su avokadais ir keptomis daržovėmis Velykoms, Silkės su morkomis Velykoms ir silkės su burokėliais receptai.