Tai didelė receptų grupė ir tikriausiai kiekviena šeimininkė turės savo firminį receptą. Su pomidorų padažu itin dera svogūnai ir morkos. Kartais čia atsiranda paprikų, grybų ir dar visa eilė slaptųjų ingradientų. Šiame recepte labai svarbu tinkamai karamelizuoti svogūnus, tačiau tuo pačiu jų nesukepinti, ką galima daryti džiovintų grybų recepte.
400 g silkės filė, 200 g svogūnų, 150 g morkų, 0,1 l ( 2- 3 šaukštai) pomidorų padažo, Lauro lapelis, čiobrelio šakelė, Aliejaus, Druska ir pipirai
Svogūnai pjaustomi gana dideliais lankais. Įkaitiname keptuvėje aliejų, jame palaikome lauro lapelį ir čiobrelius, sudedame svogūnus. Apkepiname kol lengvai paauksėja ir sudedame tarkuotas morkas bei išmaišome. Šis veiksmas neleis suskrusti svogūnams ir jie ims troškintis. Kartu visai tinka šiuo momentu įdedami išmirkyti ir apvirti grybai, smulkiai pjaustyta paprika.
Sudedame pomidorų padažą, jei kiek sausokas garnyras galima įpilti daržovių sultinio, vandens kur mirko grybai ar paprasčiausiai vandens. Įdedame druską ir pipirus, palaukiame kol išgaruos perteklinis skystis. Atvėsiname ir uždedame ant silkės.