Silkės foršmakas yra vienas iš skaniausių receptų su silke. Lietuvoje dažniausiai šis receptas vadinamas žydiška silke. Tačiau nors kiek kulinarijoje nusimanatis iš karto susieja foršmaką su tartaru. Tik vietoje šviežios mėsos ar žuvies čia panaudojama sūdyta silkė. Kiaušinis ir svogūnai tartare visada neužgožia, bet išryškina pagrindinio ingradiento skonį.
Silkė turėtų taip pat būti kokybiška. Geriausiai silkė savo skonį išlaikoma sūdyta statinėje. Netgi atsiranda naujų skonių ir aromatų. Statinėje silkė natūraliai fermentuojasi veikiama mikroorganizmų, pieno rūgšties bakterijų. Išdoroti silkę nėra sudėtinga, sudėtingiau išdoroti, kad neliktų kauliukų. Kaip išdoroti silkę galima pamatyti paspaudus aktyvią saugią nuorodą kaip išdarinėti silkę.
1 didelė silkė,
pusė saldaus svogūno, idealiai tiks Jaltos svogūnas,
2 kiaušiniai,
trečdalis - pusė vidutinio dydžio rūgštesnio obuolio,
Galima įdėti kiek virtų bulvių, duonos. Nors tai nėra itin tinkami ingradientai.
Kiek druskos, juodųjų pipirų, šaukštelis krapų ir/arba petražolių viršūnėlių.
Silkę ir kitus ingradientus sukapojam. Viską išmaišom ir paliekam porai valandų vėsiai, kad ingradientai persimaišytų.
Itin sėkmingas foršmakas bus įdėjus šviežią kiaušinį. Galima tik trynį. Silkės foršmakas valgomas tepant ant baltos duonos su sviestu.
Temos straipsniai
Burokėliai su silke
Silkė burokėlių dubenėlyje
Geriausi silkės patiekalai Kūčioms
Silkės receptai Kūčioms, kaip pagaminti silkės patiekalą Kūčioms
Kaip išdarinėti silkę
Kaip išpjauti silkės filė, silkės iškaulinimas, silkės dorojimas
Kiaušiniai įdaryti silke
Silke įdarytų kiaušinių receptas
Silkė su morkomis ir svogūnais pomidorų padaže
Tradicinis šventinis silkės patiekalas Kūčioms, Kalėdoms ir Velykoms
Silkės Foršmakas
Kapota silkė žydiškai, silkės užtepėlės receptas
Velykiniai silkės patiekalai
Silkės patiekalai Velykų stalui. Silkės su avokadais ir keptomis daržovėmis Velykoms, Silkės su morkomis Velykoms ir silkės su burokėliais receptai.