Geriausi šventiniai užkandžiai
Atnaujinta: 2020-03-09

Kalėdoms prie stalo susėda ne tik šeima, bet ir giminės ar artimi draugai. Su kiekvienais metais vis mažėja karštųjų patiekalų ir dažnėja laisvesnis šventės scenarijus. Daugybė kelionių kurių metu susipažįstama su svetimomis kultūromis išplėtė receptų sąrašą.

   Termiškai neapdoroti mėsos patiekalai

  Tartarai dar vis egzotiškas patiekalas. Jis kiek primena fugą. Nemokėsi paruošti, suprasti ar mėsa šviežia ir šventė baigsis eilėmis prie tualeto. Tačiau jei viskas paruošta gerai, tartaras gali tapti jaunesnės kartos Kalėdinio stalo akcentu. Kaip ir daugumai laukinių patiekalų tartaras pasižymi paprastumu. Kaip minėta svarbiausia tinkamai atrinkti mėsą.

  Upėtakio tartaras

Upėtakio tartaras pats lengviausias pateikalas. Perkame dar gyvą upėtakį iš akvariumo ir po kelių valandų jau turime tartarą. Tartarui panaudojame file be kaulų. Kiaušinius išverdame kietai.

 Filė sukapojame peiliu, iš 0,5 kg. upėtakio išeis apie 0,2 kg filė,
 0,5 kg. upėtakiui reikės 1 kiaušinio,
 Tokio pat dydžio upėtakiui reikės 1 mažo svogūno. Geriausia panaudoti saldų šalot svogūną. Galima dėl švelnumo panaudoti svogūnų laiškus. 
Šaukštelis labai gero alyvuogių aliejaus,
Smulkiai pjaustytų petražolių,
Kiek druskos ir juodųjų pipirų.

 Mėsos patiekalams geriausia panaudoti išpjovą. Išpjovos mėsa minkščiausia, neturi lašinių ir tuo pačiu yra labai sultinga. Nors išpjova pati brangiausia mėsa, tačiau jos daug nereikės. Nors gerai sukapojus net kumpio mėsą jos kietumo nesijaus.

Žvėrienos tartaras

  Pats prabangiausias yra elnienos tartaras. Ypač iš elnio išpjovos. Receptas tas pats. Tiek, kad žvėrienai galima, aš rašau galima panaudoti papildomų prieskonių. Daugiau prieskonių gal reikia naujokams tartaro ragautojams. Kuo toliau, tuo labiau imi vertinti gryną mėsos skonį. 

 elnienos_tartaras

Labai tinkantis slaptasis tartaro ingradientas - argano aliejaus šaukštelis. Galima įlašinti vorčesterio padažo. Vietoj druskos galima įpilti sūraus sojos aliejaus.

  Užkandžiai tempūra tešloje

Traškiąją tempura tešlą galima labai universaliai panaudoti. Didžiausias meistriškumas paruošti tinkamą tempura tešlą. Skystesnė tešla bus plonesnė ir traškesnė, tankesnė tešla apkepus bus storesnė ir gali būti tąsi.

 Tempura tešla daroma:
100 g. kvietinių arba ryžių miltai,
Šaukštas krakmolo,
200 ml atšaldyto mineralinio vandens,

krevetės tempura tešloje 

Krevetės tempura tešloje. Krevetes nulupame paliekant uodegėles. Kiek padruskiname, įspaudžiame česnako, kiek juodųjų pipirų ir citrinų sulčių. Sumaišom ir palaikom pusvalandį.
Tik padarius tempura tešlą į ją mirkome ir dedame į labai gerai įkaitintą aliejų.

lašiša tempura tešloje

Lašiša tempura tešloje. Labai įdomus variantas kai traškioje tešloje valgoma sultinga, kiek riebi lašišos mėsa. Lašiša nukaulinama nusausinama. Pabarstoma druska, juodaisiais pipirias, žaliais krapais, citrinos sultimis. 

 Džiovinto kumpio ir meliono užkanda

Labai greita užkandėlė patinkanti dėl didelio sūrios mėsos ir saldaus meliono kontrasto. Retai pasitaiko pilnai prisirpęs meliones. Geriausia panaudoti vidinę meliono dalį apipjaustant neprisirpusią dalį. 

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Baklažanų suktinukai su feta sūriu

Vegetariškų baklažanų suktinukų įdarytų feta sūriu receptas

Brusketa su pomidorais

Populiaraus itališko užkandžio brusketa receptas

Cinamoninių riešutų užkandis

Traškūs cinamoniniai riešutai papildys šventės užkandžių stalą ir puikiai tiks tiek prie vyno taurės, tiek pavaišinti vaikus.

Cukinijų suktinukai

Cukinijos suktinukai su kiaušiniu ir sūriu

Jautienos ir daržovių suktinukai

Tortilijų suktinukai su jautiena ir daržovėmis

Karameliniai kukurūzai

Pigaus ir nesudėtingo, tačiau be galo skanaus, traškaus užkandžio receptas

Kepta stinta

Kaip skaniai iškepti stintą

Kiaušiniai įdaryti silke

Silke įdarytų kiaušinių receptas

Krevetės tempura tešloje

Užkandis su krevetėmis keptomis tempura tešloje

Kumpiu įdarytos kiaušinių puselės

Įdaryti kiaušiniai su kumpiu

Lašiša tempura tešloje

Lašišos užkandėlė tempuros tešloje

Paprastas spragėsių gaminimo būdas

Kaip paruošti kukurūzinius spragėsius

Smidrų suktinukai su šonine

Šparagų suktinukai apvynioti šonine ir apkepti keptuvėje

Stirnienos karpačo

Tikriausiai pats įspūdingiausias patiekalas iš stirnienos yra karpačo

Strimėlės užkandėlė

Šventinis užkandis iš įdarytos strimėlės

Tempura tešla

Kaip pagaminti tempura tešlą ir kaip gaminti su tempura tešla

Užtepėlė iš krabų lazdelių

Pikantiško skonio greitai pagaminama užtepėlė iš krabų lazdelių, silkės, ricotta sūrio

Vynuoginių sraigių užtepėlė

Reto skonio užtepėlė iš vynuoginių sraigių ir bobausių

Vynuoginės sraigės prancūziškai

Sraigių troškintų namuke su sviestu, česnakais ir petražolėmis receptas

Įdaryti kiaušiniai su lašiša

Lašiša įdarytų kiaušinių receptas