Gerai iškepti stintą nereikia įpatingų ingradientų. Svarbu, kad stinta būtų šviežia. Stintos mėsos struktūra keičiasi jau po keleto valandų nuo pagavimo. Tik pagautos stintos mėsa skaidri, jau po keletos valandų ji bala. Negalima sakyti, kad tokia stinta neskani, bet jei paragautumėte dar nepakitusios struktūros stintos - įspūdžiai bus nepamirštami.
Geras stintos iškepimas prasideda nuo jos išdorojimo. Reikėtų ją išdoroti ištraukiant vidurius, tačiau paliekant ikrus viduje. Tai lengviausia padaryti nupjaunant sprandą, užgriebiant vidurius ir juos ištraukiant.
Kepti galima keliais būdais. Apvoliojant stintą ir kepant tiesiai aliejuje. Pagrindinė taisyklė kepant stintas - gerai įkaitintas aliejus ir iškepus iš karto išimti iš keptuvės. Tada neįsigeria aliejus.
Daugumai įprasta kiaušinyje ir miltuose iškepta stinta. Kiaušinis išplakamas supilamas į lėkštę, supilami į kitą lėkštę miltai. Stinta padruskinama ir papipirinama, pradžioje pamirkoma į kiaušinį, vėliau į miltus. Dedama į keptuvę ant gerai įkaitinto aliejaus. Kepama po minutę iš kiekvienos pusės.
Puikiai išeis iškepti stintas ir be apvoliojimo miltuose. Jei stintos mėsa dar nepakeitusi struktūros kepant žaviai išsiries uodegytė.
Temos straipsniai
Kepta stinta
Kaip skaniai iškepti stintą