Krevetės tempura tešloje
Atnaujinta: 2022-12-10

Tempura tešlos recepto paslaptis šaltis. Naudojamas labai atšaldytas gazuotas mineralinis vanduo, į tešlą įdedama papildomai ledo gabaliukų. Tešla gaunama panaši į jogurto konsistenciją.

100 g. Miltų ( ryžių ar kviečių),
Šaukštas krakmolo
200 g. Itin šalto garuoto mineralinio vandens,
1 kiaušinio trynys,
Keli leduko gabaliukai,

Mažesniame mineralinio vandens kiekyje išplakame trynį. Miltus sumaišome su krakmolu, šį mišinį pilame į mineralinį vandenį ir išmaišome. 

Krevetes nulopame palikdami uodegėlę. Užlašiname kiek citrinos, druskos, įspaudžiame česnako. Galima įdėti juodųjų pipirų ir smulkintų krapų. Pamarinuojame pusvalandį.

Jei krevetės bus šlapios, tešla nelips. Galima kiek pavolioti miltuose. Pamirkius iš karto dedame į karštą aliejų. Teisingiausia krevetes dėti, kad aliejus pilnai apsemtų gabaliuką. Tačiau išeis ir kepant keptuvėje įpylus kiek daugiau nei įprasta aliejaus. 

lašiša tempura tešloje

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Jūros gėrybių sriuba su grietinėle

Jūros gėrybių sriubos pagamintos žuvies sultinyje receptas

Kaip gaminti sushi ryžius

Kaip virti sushi ryžius, sushi gamyba, ingredientai sushi ryžiams, kaip plauti sushi ryžius, kaip gaminti maki sushi, sushi ingredientai, koks gali būti sušių įdaras, sushi tiekimas

Krevetės grietinėlės padaže

Keptų krevečių grietinėlės padaže receptas, puikus receptas su krevetėmis

Krevetės pomidorų padaže

Krevečių troškinys pomidorų padaže

Krevetės tempura tešloje

Užkandis su krevetėmis keptomis tempura tešloje

Prancūziška žuvies sriuba Bouillabaisse

Prancūziškos Viduržemio jūros Marselio sriubos Bouillabaisse receptas

Įdaryti kiaušiniai su krabų lazdelėmis

Krabų lazdelėmis ir avokadu įdarytos kiaušinių puselės