Tempura tešlos recepto paslaptis šaltis. Naudojamas labai atšaldytas gazuotas mineralinis vanduo, į tešlą įdedama papildomai ledo gabaliukų. Tešla gaunama panaši į jogurto konsistenciją.
100 g. Miltų ( ryžių ar kviečių),
Šaukštas krakmolo
200 g. Itin šalto garuoto mineralinio vandens,
1 kiaušinio trynys,
Keli leduko gabaliukai,
Mažesniame mineralinio vandens kiekyje išplakame trynį. Miltus sumaišome su krakmolu, šį mišinį pilame į mineralinį vandenį ir išmaišome.
Krevetes nulopame palikdami uodegėlę. Užlašiname kiek citrinos, druskos, įspaudžiame česnako. Galima įdėti juodųjų pipirų ir smulkintų krapų. Pamarinuojame pusvalandį.
Jei krevetės bus šlapios, tešla nelips. Galima kiek pavolioti miltuose. Pamirkius iš karto dedame į karštą aliejų. Teisingiausia krevetes dėti, kad aliejus pilnai apsemtų gabaliuką. Tačiau išeis ir kepant keptuvėje įpylus kiek daugiau nei įprasta aliejaus.
Temos straipsniai
Jūros gėrybių sriuba su grietinėle
Jūros gėrybių sriubos pagamintos žuvies sultinyje receptas
Kaip gaminti sushi ryžius
Kaip virti sushi ryžius, sushi gamyba, ingredientai sushi ryžiams, kaip plauti sushi ryžius, kaip gaminti maki sushi, sushi ingredientai, koks gali būti sušių įdaras, sushi tiekimas
Krevetės grietinėlės padaže
Keptų krevečių grietinėlės padaže receptas, puikus receptas su krevetėmis
Krevetės pomidorų padaže
Krevečių troškinys pomidorų padaže
Krevetės tempura tešloje
Užkandis su krevetėmis keptomis tempura tešloje
Prancūziška žuvies sriuba Bouillabaisse
Prancūziškos Viduržemio jūros Marselio sriubos Bouillabaisse receptas
Įdaryti kiaušiniai su krabų lazdelėmis
Krabų lazdelėmis ir avokadu įdarytos kiaušinių puselės