Makaronai su jūros gėrybėmis
Atnaujinta: 2025-02-12

 

Kartais parduotuvės mus pradžiugina kokybiškomis jūros gėrybėmis. Matyt fasuotojų lobizmas išstūmė nefasuotas jūros gėrybes iš supermarketų, tai kartais tikrų perliukų atsiranda nedidelėse žuvies rūkyklose. Šį karta pasitaikė didelės, staigaus užšaldymo ir birios ( kas rodo, kad midijos ir krevetės nebuvo atšilusios) midijos ir krevetės. Šeniai pasiilgtos didesnės nei įprasta laukinės šiaurinės dryžiakojės krevetės, greičiausiai iš grenlandijos. Tokių kokių sufasuotų neteko matyti daugybę metų. 

makaronai su jūros gėrybėmis 

   Staigaus užšaldymo midijas atšildžius gaunamas labai panašus ( deja tik panašus), bent jau artimiausias skonis kaip prieš užsaldymą. Tik reikia atšildyti lėtai. Atšildymas atliekamas 2- 6 laipsnių temperatūroje beveik parą laiko. Tada atitirpdymo indelyje nebus jokio skysčio. Visas skystis lieka midijoje ir krevetėje.

  Pats pagaminimas užims 20 minučių.

4 didelėms porcijoms reikės 

Makaronų su jūros gėrybėmis receptas

Midijos 0,5 kg,
Krevetės 0,5 kg,
Svogūnas 150 g,
Morkų 250 g,
Česnako 2 didelės skiltelės,
Makaronų 250g,
Sidro arba balto vyno 200 ml,
Sultinio ( naudojau jautienos, klasika būtų žuvies) 200 ml
Grietinėlės 15 procentų - 200 ml
Sviesto 50g
Aliejaus 50 g
Šaukštelis drukos, pusė šaukštelio pipirų

Mėgstu 0,5 citrinos, bet nenaudoju, nes ne visi šeimos nariai mėgsta

Labai tinka krapų viršūnėlės, vieną kartą panaudojau jas, kitą kartą po morkų įdėjau smulkinto pankolio šaknies

Makaronų su jūros gėrybėmis gaminimas

Įkaitinam aliejų, dedam smulkiai pjaustytus svogūnus. Kai dalis svogūnų apskrunda, po kleių pamaišymų dedam ir kiek paskrudinam morkas. Po 3 - 4 minučių skrudinimo dedamas sviestas. Morkų apskrudinimo pabaigime ( apie 5 minutės) dedu šviežius ( arba virtus) makaronus. Jie kiek apkepa, persiduoda daržovių skoniai.

Kiek pavarčius pilamas sultinys. Sultinys užverda ir kiek nugaruoja, kiek įsigeria į šviežius makaronus. Supilame sidrą, jam užvirus sudedam jūros gėrybes. Kai ima virti su jūros gėrybėmis dedam česnaką, druską, pipirus, įlašinam jei lašinsim citriną. Kiek pagarinam sidrą ( apie 3- 4 minutes) ir supilam grietinėlę. Kartu su grietinėle dedam krapų viršūnėles. Kai gietinėlė ima burbuliuoti, išjungiam ir leidžiam persimaišyti skoniams apie 3 - 4 minutes.  

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Jūros gėrybių sriuba su grietinėle

Jūros gėrybių sriubos pagamintos žuvies sultinyje receptas

Kaip gaminti sushi ryžius

Kaip virti sushi ryžius, sushi gamyba, ingredientai sushi ryžiams, kaip plauti sushi ryžius, kaip gaminti maki sushi, sushi ingredientai, koks gali būti sušių įdaras, sushi tiekimas

Krevetės grietinėlės padaže

Keptų krevečių grietinėlės padaže receptas, puikus receptas su krevetėmis

Krevetės pomidorų padaže

Krevečių troškinys pomidorų padaže

Krevetės tempura tešloje

Užkandis su krevetėmis keptomis tempura tešloje

Makaronai su jūros gėrybėmis

Padažas makaronams iš jūros gėrybių, greitai pagaminamas makaronų padažas

Prancūziška žuvies sriuba Bouillabaisse

Prancūziškos Viduržemio jūros Marselio sriubos Bouillabaisse receptas

Įdaryti kiaušiniai su krabų lazdelėmis

Krabų lazdelėmis ir avokadu įdarytos kiaušinių puselės