Kartais parduotuvės mus pradžiugina kokybiškomis jūros gėrybėmis. Matyt fasuotojų lobizmas išstūmė nefasuotas jūros gėrybes iš supermarketų, tai kartais tikrų perliukų atsiranda nedidelėse žuvies rūkyklose. Šį karta pasitaikė didelės, staigaus užšaldymo ir birios ( kas rodo, kad midijos ir krevetės nebuvo atšilusios) midijos ir krevetės. Šeniai pasiilgtos didesnės nei įprasta laukinės šiaurinės dryžiakojės krevetės, greičiausiai iš grenlandijos. Tokių kokių sufasuotų neteko matyti daugybę metų.
Staigaus užšaldymo midijas atšildžius gaunamas labai panašus ( deja tik panašus), bent jau artimiausias skonis kaip prieš užsaldymą. Tik reikia atšildyti lėtai. Atšildymas atliekamas 2- 6 laipsnių temperatūroje beveik parą laiko. Tada atitirpdymo indelyje nebus jokio skysčio. Visas skystis lieka midijoje ir krevetėje.
Pats pagaminimas užims 20 minučių.
4 didelėms porcijoms reikės
Makaronų su jūros gėrybėmis receptas
Midijos 0,5 kg,
Krevetės 0,5 kg,
Svogūnas 150 g,
Morkų 250 g,
Česnako 2 didelės skiltelės,
Makaronų 250g,
Sidro arba balto vyno 200 ml,
Sultinio ( naudojau jautienos, klasika būtų žuvies) 200 ml
Grietinėlės 15 procentų - 200 ml
Sviesto 50g
Aliejaus 50 g
Šaukštelis drukos, pusė šaukštelio pipirų
Mėgstu 0,5 citrinos, bet nenaudoju, nes ne visi šeimos nariai mėgsta
Labai tinka krapų viršūnėlės, vieną kartą panaudojau jas, kitą kartą po morkų įdėjau smulkinto pankolio šaknies
Makaronų su jūros gėrybėmis gaminimas
Įkaitinam aliejų, dedam smulkiai pjaustytus svogūnus. Kai dalis svogūnų apskrunda, po kleių pamaišymų dedam ir kiek paskrudinam morkas. Po 3 - 4 minučių skrudinimo dedamas sviestas. Morkų apskrudinimo pabaigime ( apie 5 minutės) dedu šviežius ( arba virtus) makaronus. Jie kiek apkepa, persiduoda daržovių skoniai.
Kiek pavarčius pilamas sultinys. Sultinys užverda ir kiek nugaruoja, kiek įsigeria į šviežius makaronus. Supilame sidrą, jam užvirus sudedam jūros gėrybes. Kai ima virti su jūros gėrybėmis dedam česnaką, druską, pipirus, įlašinam jei lašinsim citriną. Kiek pagarinam sidrą ( apie 3- 4 minutes) ir supilam grietinėlę. Kartu su grietinėle dedam krapų viršūnėles. Kai gietinėlė ima burbuliuoti, išjungiam ir leidžiam persimaišyti skoniams apie 3 - 4 minutes.
Temos straipsniai
Jūros gėrybių sriuba su grietinėle
Jūros gėrybių sriubos pagamintos žuvies sultinyje receptas
Kaip gaminti sushi ryžius
Kaip virti sushi ryžius, sushi gamyba, ingredientai sushi ryžiams, kaip plauti sushi ryžius, kaip gaminti maki sushi, sushi ingredientai, koks gali būti sušių įdaras, sushi tiekimas
Krevetės grietinėlės padaže
Keptų krevečių grietinėlės padaže receptas, puikus receptas su krevetėmis
Krevetės pomidorų padaže
Krevečių troškinys pomidorų padaže
Krevetės tempura tešloje
Užkandis su krevetėmis keptomis tempura tešloje
Makaronai su jūros gėrybėmis
Padažas makaronams iš jūros gėrybių, greitai pagaminamas makaronų padažas
Prancūziška žuvies sriuba Bouillabaisse
Prancūziškos Viduržemio jūros Marselio sriubos Bouillabaisse receptas
Įdaryti kiaušiniai su krabų lazdelėmis
Krabų lazdelėmis ir avokadu įdarytos kiaušinių puselės