Cukinijos blyneliai
Atnaujinta: 2020-03-06

Reikia:
vidutinio dydžio cukinijos
2 kiaušinių
3 v. šaukštų grietinės
1 skiltelės česnako
miltų
žiupsnelio druskos
pipirų

Cukiniją nuplauname ir sutarkuojame šiaudeliais (jei cukinija imsite didesnę - reikia išpjauti sėklas), įmušame kiaušinius, įdedame grietinę, įspaudžiame česnako skiltelę, suberiame druską, pipirus pagal skonį, viską gerai išmaišome ir maišant, po truputį beriame persijotus miltus. Miltų neparašysiu kiek reikia, nes beriu tiek, kad susimaišytų tiršta blynų tešla (šį kartą sunaudojau apie 1/2 stiklinės miltų - priklauso nuo to, kokia sultinga cukinija, koks didelis kiaušinis).

Kepti ant įkaitintos keptuvės su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių. Iškeptus blynelius nusausinti ant popierinio rankšluosčio. Patiekti su grietine ar jogurtu. Skanaus!

Neringa

 

cukinijos blyneliai

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Burokėlių ir cukinijų mišrainė žiemai

Skanios cukinijos ir burokėlių mišrainės žiemai receptas

Cukinijos blyneliai

Purių blynelių iš cukinijos receptas

Cukinijos mišrainė žiemai

Cukinijų mišrainė su pomidorais ir paprika žiemai

Cukinijų ir svarainių uogienė

Skani uogienė iš cukinijų, citrinų ir svarainių žiemai

Cukinijų suktinukai

Cukinijos suktinukai su kiaušiniu ir sūriu

Marinuotos cukinijos

Marinuotų cukinijų receptas, kaip marinuoti cukinijas