Kalėdoms prie stalo susėda ne tik šeima, bet ir giminės ar artimi draugai. Su kiekvienais metais vis mažėja karštųjų patiekalų ir dažnėja laisvesnis šventės scenarijus. Daugybė kelionių kurių metu susipažįstama su svetimomis kultūromis išplėtė receptų sąrašą.
Termiškai neapdoroti mėsos patiekalai
Tartarai dar vis egzotiškas patiekalas. Jis kiek primena fugą. Nemokėsi paruošti, suprasti ar mėsa šviežia ir šventė baigsis eilėmis prie tualeto. Tačiau jei viskas paruošta gerai, tartaras gali tapti jaunesnės kartos Kalėdinio stalo akcentu. Kaip ir daugumai laukinių patiekalų tartaras pasižymi paprastumu. Kaip minėta svarbiausia tinkamai atrinkti mėsą.
Upėtakio tartaras
Upėtakio tartaras pats lengviausias pateikalas. Perkame dar gyvą upėtakį iš akvariumo ir po kelių valandų jau turime tartarą. Tartarui panaudojame file be kaulų. Kiaušinius išverdame kietai.
Filė sukapojame peiliu, iš 0,5 kg. upėtakio išeis apie 0,2 kg filė,
0,5 kg. upėtakiui reikės 1 kiaušinio,
Tokio pat dydžio upėtakiui reikės 1 mažo svogūno. Geriausia panaudoti saldų šalot svogūną. Galima dėl švelnumo panaudoti svogūnų laiškus.
Šaukštelis labai gero alyvuogių aliejaus,
Smulkiai pjaustytų petražolių,
Kiek druskos ir juodųjų pipirų.
Mėsos patiekalams geriausia panaudoti išpjovą. Išpjovos mėsa minkščiausia, neturi lašinių ir tuo pačiu yra labai sultinga. Nors išpjova pati brangiausia mėsa, tačiau jos daug nereikės. Nors gerai sukapojus net kumpio mėsą jos kietumo nesijaus.
Žvėrienos tartaras
Pats prabangiausias yra elnienos tartaras. Ypač iš elnio išpjovos. Receptas tas pats. Tiek, kad žvėrienai galima, aš rašau galima panaudoti papildomų prieskonių. Daugiau prieskonių gal reikia naujokams tartaro ragautojams. Kuo toliau, tuo labiau imi vertinti gryną mėsos skonį.
Labai tinkantis slaptasis tartaro ingradientas - argano aliejaus šaukštelis. Galima įlašinti vorčesterio padažo. Vietoj druskos galima įpilti sūraus sojos aliejaus.
Užkandžiai tempūra tešloje
Traškiąją tempura tešlą galima labai universaliai panaudoti. Didžiausias meistriškumas paruošti tinkamą tempura tešlą. Skystesnė tešla bus plonesnė ir traškesnė, tankesnė tešla apkepus bus storesnė ir gali būti tąsi.
Šaukštas krakmolo,
200 ml atšaldyto mineralinio vandens,
Krevetės tempura tešloje. Krevetes nulupame paliekant uodegėles. Kiek padruskiname, įspaudžiame česnako, kiek juodųjų pipirų ir citrinų sulčių. Sumaišom ir palaikom pusvalandį.
Tik padarius tempura tešlą į ją mirkome ir dedame į labai gerai įkaitintą aliejų.
Lašiša tempura tešloje. Labai įdomus variantas kai traškioje tešloje valgoma sultinga, kiek riebi lašišos mėsa. Lašiša nukaulinama nusausinama. Pabarstoma druska, juodaisiais pipirias, žaliais krapais, citrinos sultimis.
Labai greita užkandėlė patinkanti dėl didelio sūrios mėsos ir saldaus meliono kontrasto. Retai pasitaiko pilnai prisirpęs meliones. Geriausia panaudoti vidinę meliono dalį apipjaustant neprisirpusią dalį.
Temos straipsniai
Baklažanų suktinukai su feta sūriu
Vegetariškų baklažanų suktinukų įdarytų feta sūriu receptas
Brusketa su pomidorais
Populiaraus itališko užkandžio brusketa receptas
Burokėliai su silke
Silkė burokėlių dubenėlyje
Cinamoninių riešutų užkandis
Traškūs cinamoniniai riešutai papildys šventės užkandžių stalą ir puikiai tiks tiek prie vyno taurės, tiek pavaišinti vaikus.
Cukinijų suktinukai
Cukinijos suktinukai su kiaušiniu ir sūriu
Jautienos ir daržovių suktinukai
Tortilijų suktinukai su jautiena ir daržovėmis
Kaip gaminti sushi ryžius
Kaip virti sushi ryžius, sushi gamyba, ingredientai sushi ryžiams, kaip plauti sushi ryžius, kaip gaminti maki sushi, sushi ingredientai, koks gali būti sušių įdaras, sushi tiekimas
Karameliniai kukurūzai
Pigaus ir nesudėtingo, tačiau be galo skanaus, traškaus užkandžio receptas
Kepta stinta
Kaip skaniai iškepti stintą
Kiaušiniai įdaryti silke
Silke įdarytų kiaušinių receptas
Krevetės tempura tešloje
Užkandis su krevetėmis keptomis tempura tešloje
Kumpiu įdarytos kiaušinių puselės
Įdaryti kiaušiniai su kumpiu
Lašiša tempura tešloje
Lašišos užkandėlė tempuros tešloje
Lašišos kepsneliai
Kepsnelių iš lašišos receptai, lašišiniai kepsneliai apvolioti miltuose ir kiaušiniuose
Paprastas spragėsių gaminimo būdas
Kaip paruošti kukurūzinius spragėsius
Smidrų suktinukai su šonine
Šparagų suktinukai apvynioti šonine ir apkepti keptuvėje
Stirnienos karpačo
Tikriausiai pats įspūdingiausias patiekalas iš stirnienos yra karpačo
Strimėlės užkandėlė
Šventinis užkandis iš įdarytos strimėlės
Tempura tešla
Kaip pagaminti tempura tešlą ir kaip gaminti su tempura tešla
Užtepėlė iš krabų lazdelių
Pikantiško skonio greitai pagaminama užtepėlė iš krabų lazdelių, silkės, ricotta sūrio