Ispanai turi garsų sūrį Membrillo. Angliškai tai Quince pasta, tačiau tai ne svarainiai. Šis sūris iš cidonijos. Vaisiai labai panašūs, aromatingi, tvirtos konsistencijos, turi daug pektinų kietėjimui. Ispanai Membrillo derina su Manchego avių pieno sūriu.
Svarainiai ir cidonijos. Svarainių sirupui reikia naudoti labai gerai prisirpusius svarainius. Šiuolaikiškos svarainių veislės turi mažiau rūgšties.
Kiek pavyko eksperimentas pavyks sužinoti tik paragavus tikro Membrillo. Tačiau ragavusiems patiko ir svarainiai visai teisingai sunaudoti. Juolab, kad ir derlius buvo nemenkas.
Svarainius supjaustom į keturias dalis, išimam sėklas. Puode užvirinam trečdalį svarainių kiekio vandens. Sudedam svarainius. Recepte su cidonija verdama apie 40 minučių. Jos kiek ilgiau išlaiko tvirčiau kietą būseną nei svarainiai. Todėl reikėtų stebėti kada svarainiai suminkštėja, apie 25 - 30 minučių. Pernelyg suminkštėjus svarainius bus sunku nusunkti. Pasilikus vandeniui bus sudėtinga išdžiovinti sūrį.
Kartu su svarainiais verdama vanilės lazdelės ir citrinos žievelės,
1 kilogramas svarainių,
0,3 l vandnes,
1 citrinos žievelės,
0,5 - 1 kg cukraus,
1 vanilės lazdelė,
1 šaukštas medaus,
1 šaukšta citrinos sulčių,
Išvirus svarainius vanilės lazdelės išmetamos. Masė sublenderiuojama, dedamas ir maišomas cukrus, medus, citrinos sultys. Verdama apie valandą ant mažos ugnies. Iš gelsvos masės turi pasidaryti rausvai ruda masė.
Galutinai sūris išdžiovinamas iki 50 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kaitinama apie 8 valandas, priklausomai nuo sluoksnio storio. Svarainių sūrio masė supilama ant kepimo popieriumi iškoloto padėklo.
Temos straipsniai
Antis gabaliukais kokosų pieno padaže
Orkaitėje kepta ir kokosų pieno padaže troškinta antis
Avienos plovas
Skaniausio avienos plovo receptas, kaip pagaminti birių ryžių plovą
Burokėliai žiemai
Burokėlių konservavimas žiemai, burokėlių salotos, mišrainės, marinuoti burokėliai
Jautienos čili sriuba
Jautienos čili sriubos receptas, kaip pagaminti tobulą čili sriubą
Konservuoti agurkai
Kaip konservuoti agurkus, agurkų marinavimo receptai, agurkų konservavimo patarimai
Krevetės grietinėlės padaže
Keptų krevečių grietinėlės padaže receptas, puikus receptas su krevetėmis
Krevetės pomidorų padaže
Krevečių troškinys pomidorų padaže
Mėlynių uogienė
Geriausia klasikinė mėlynių uogienė, kaip pagaminti uogienę iš mėlynių
Obuolių pyragas su maskarponės sūriu
Obuolių pyrago su maskarpone receptas, švelnus obuolių pyragas
Patiekalai iš cukinijos
Receptai su cukinija, cukinijų konservavimas žiemai, cukinijų salotos žiemai
Salotos su smidrais
Sodraus skonio smidrų ir kruopų salotos paskanintos rūkyta žuvimi
Stirnienos kepsneliai grietinėlės padaže
Stirniena su grietinėle tiesiog idealiai derinasi, itin skanaus stirnienos patiekalo receptas
Svarainių sūris
Svarainių sūrio gaminimas, kaip pagaminti sūrį iš svarainių
Tobulas varškės apkepas
Greitai ir lengvai pagaminamas tobulas varškės apkepas tiks visai šeimai. Varškės apkepas su razinomis praturtintas naudingomis maistinėmis medžiagomis tiks ir patiks kiekvienam.
Trinta špinatų sriuba
4 rinktiniai trintos špinatų sriubos receptai, kreminė špinatų sriuba, trintos špinatų sriubos receptas, kelios paslaptys kaip pagerinti špinatų sriubos skonį,
Troškinys špižinėje puodynėje
Kaimiško mėsos ir bulvių troškinio ketaus puodynėje gaminimo receptas
Varškės apkepas
Pasirinkite sau tinkantį tobulą varškės apkepo receptą. Purus ir burnoje tirpstantis varškės apkepo receptas puikiai tiks šeimos vakarienei.
Čili sriuba
Meksikietiškos čili sriubos receptas, tobula čili sriuba, kaip pagaminti skanią čili sriubą
Įdaryta vištienos krūtinėlė
Įdarytos vištos krūtinėlės receptas džiovintomis slyvomis ir sūriu apelsinų padaže.
Šparaginių pupelių mišrainė žiemai
Šparaginių pupelių mišrainės su svogūnais, grybais, pomidorais