Originalus menkės file receptas
Atnaujinta: 2025-09-09

Šis vaizdo įrašas atskleidžia naują ir originalų būdą, kaip paruošti menkę. Pamirškite tradicinius patiekalus – šiame recepte subtilūs menkės suktinukai su aromatingu įdaru susitinka su nepriekaištingai traškia „fish and chips“ tešla.

 

 

 

Recepto sėkmės paslaptis – kokybiška žaliava

 

Didžiausia sėkmė slypi žuvies pasirinkime. Mes naudojome jūroje sugautą, iškart užšaldytą ir lėtai atitirpintą menkę. Tokia filė išlaiko natūralų aromatą ir skonį, kuris nė iš tolo neprilygsta įprastai parduotuvėje parduodamai žuviai.

 

Subtilus skonis ir traški tekstūra

 

Šis patiekalas jungia dvi skirtingas tekstūras ir skonius. Menkės suktinukai įdaromi kepintais svogūnais, morkomis ir pakvipusiomis voveraitėmis. Voveraitės iš pradžių pakepinamos be riebalų, kad išgaruotų drėgmė, o vėliau apkepamos svieste, taip išgaunant sodrų skonį. Šis aromatingas įdaras įvyniojamas į menkės filė.

Tuomet paruošiama svarbiausia patiekalo dalis – ypatingai traški tešla, įkvėpta klasikinio „fish and chips“ recepto. Ji gaminama iš miltų, krakmolo, druskos, kiaušinių ir alaus. Į šią tirštos grietinėlės konsistencijos tešlą panardinti menkės suktinukai verdami aliejuje, kol įgauna tobulą aukso spalvą ir nepaprastą traškumą.

Prie patiekalo puikiai tinka paprastas, bet skanus padažas iš majonezo ir marinuotų agurkėlių, kuris suteikia gaivumo ir subalansuoja skonių visumą.

Šis vaizdo įrašas – puikus vadovas, padėsiantis žingsnis po žingsnio paruošti šį išskirtinį patiekalą ir patirti tikrą kulinarinį malonumą namuose.

originalus menkės file receptas

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Daržovėse troškinta menkė

Orkaitėje kartu su daržovėmis garuose paruošta menkė

Fish and chips

Kaip skaniai iškepti menkę aliejuje pagal Gordoną Ramzį, fish and chips receptas

Geriausios video instrukcijos