Varškės apkepas maistingas patiekalas, kuris gali būti patiekiamas pusryčiams, pietums ir vakarienei. Patiekalas puikiai tiks visai šeimai, nes jį galima pagardinti su įvairiais priedais, uogiene, grietine, uogomis. Visi sudėtyje esantys ingredientai - pienas, varškė, šiek tiek cukraus, kiaušiniai - yra visiškai priimtini vyresniems ne 1 metų vaikams.
Tradicinis varškės apkepas
Ingredientai
- Varškė (9 % riebumo ar riebesnė) 500 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Manai 6 v. š.
- Cukrus 5 v. š.
- Pienas 170 ml
- Vanilinis cukrus 1 a. š.
- Druska ½ a. š.
Gaminimo eiga
- Manų kruopas užpilame pienu, išmaišome ir paliekame 10-15 min. išbrinkti.
- Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Viename dubenyje išplakame kiaušinių trynius, cukrų ir vanilinį cukrų, kitame kiaušinių baltymus, druską ir varškę. Kai abi masės tampa vientisos, jas gerai sumaišome.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
- Kepimo formą padengiame kepimo popieriumi ir supilame gautą masę. Apkepą kepame 45-50min.
Ar apkepas gerai iškepęs galite patikrinti mediniu pagaliuku ar dantų krapštuku. Jei įsmeigus pagaliuką į apkepą prie jo neprilimpa apkepo masė, vadinasi jis yra gerai iškepęs.
Varškės apkepas su razinom
Ingredientai
- 1 kilogramas varškės
- 4 vienetai kiaušinių
- 150 gramų cukraus
- 200 gramų manų kruopų
- 100 mililitrų pieno
- 50 gramų sviesto
- ½ š druskos
- šiek tiek razinų
Gaminimo eiga
- Pirmiausiai užpilame manų kruopas pienu ir paliekame išbrinkti 30min.
- Į dubenį įmušame kiaušinius ir gerai išplakame. Galite naudoti ir elektrinį mikserį, taip masė taps vientisesnė. Tada dedame cukrų, varškę, ir supilame tirpintą sviestą ir viską gerai išmaišome.
- Sudedame išbrinkusius manus, druską, vanilinį cukrų, razinas ir viską gerai išmaišome.
- Apkepo tešlą pilame į kepimo indą išklotą kepimo popieriumi. Ir kepame 50-60min 180 laipsnių temperatūroje.
Jeigu mėgstate, galite į tešlą įberti aguonų. Taip pat patiekti apkepą galite su įvairiais priedais, uogiene, pabarstukais ar riešutais.
Mažo kaloringumo varškės apkepas su bananais
Ingredientai
- 500 g varškės
- 2 vnt. banano
- 3 vnt. kiaušinių
- 3 šaukštai avižinių dribsnių
- 2 šaukštai razinų
Gaminimo eiga
- Pirmiausia į dubenį įmušame kiaušinius ir išplakame. Įpilame avižų dribsnių, išmaišome masę ir paliekame pastovėti 10-15min.
- Supjaustome ir sutriname bananus šakute. Ir sumaišome sutrintą masę su išbrinkusių dribsnių mase.
- Sudedame varškę ir viską išmaišome iki vientisos masės.
- Supilame gautą masę ir kepimo indą išklotą kepimo popieriumi.
- Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 35-40 minutes.
Temos straipsniai
Cukinijų apkepas su varške
Apkepo su cukinijomis ir varške receptas, kaip pagaminti skanų cukinijos apkepą su varške
Kepti varškėčiai
Keptų varškėčių receptas, neįtikėtinai skanūs su braškių uogiene
Pyragas su varške
Pyrago su varške receptas
Tobulas varškės apkepas
Greitai ir lengvai pagaminamas tobulas varškės apkepas tiks visai šeimai. Varškės apkepas su razinomis praturtintas naudingomis maistinėmis medžiagomis tiks ir patiks kiekvienam.
Varškės apkepas
Pasirinkite sau tinkantį tobulą varškės apkepo receptą. Purus ir burnoje tirpstantis varškės apkepo receptas puikiai tiks šeimos vakarienei.
Varškės keksai
Orkaitėje paprastai paruošiami purūs varškės keksiukai