Šparaginių pupelių mišrainė žiemai
Atnaujinta: 2020-09-16

   Šparaginės pupelės mišrainėse išlaiko savo kietumą ir labai tinka prie įvairių daržovių ir grybų. Dažnai vienu metu pasidarome kelių rūšių šparaginių pupelių mišrainių. Užima kiek daugiau laiko, tačiau didesnis skonių pasirinkimas atsiperka. Beveik visose šparaginių pupelių mišrainėse būna svogūnai. Svogūnai mėgsta parūgti, todėl juos stipriai apkepam atskirame inde. 
   Labai gerai prie šparaginių pupelių dera grybai, ypač voveraitės arba kalpokai ( raukšlėtasis gudukas). Tokia šparaginių pupelių mišrainė būna nekošinė, puikiai tinka kaip garnyras.
  Troškinio tipo šparaginių pupelių mišrainė gaunama pridėjus pomidorų. Taip pat gaunamos rūgštesnės šparaginių pupelių mišrainės žiemai.
 Labai tinka šparaginių pupelių mišrainėse morkos, jos priduoda daug skonio.

Šparaginės pupelės žiemai su grybais

1kg šparaginių pupelių,
0,5 kg grybų,
0,3 kg morkų,
0,2 kg svogūnų,
2 šaukštai druskos,
70 g aliejaus,
8 šaukštai 9% acto,
3 šaukštai cukraus,

Kiek petražolių lapelių, lauro lapo, juodųjų pipirų pusė šaukštelio

Svogūnai supjaustomi vidutinio dydžio gabaliukais ir apkepinami iki švelnaus parudavimo. Atidedam ir dar apkepinam  smulkiai pjaustytas morkas. Apverdam apie 15 minučių pjaustytus grybus. Šparagines pupeles nuplaunam ir apipjaustom galiukus. Dedam į verdantį vandenį ir verdam penketą minučių. Šparaginės pupelės išimamos, bet galima pasilikti stiklinę sultinio. Jei bus per mažai skysčio jį bus galima panaudoti. 
 
 Dedam į pupeles svogūnus, morkas, grybus, supilam actą, sudedam druską, prieskonius, cukrų. Troškiname dar apie 15 minučių. Jei skysčio per mažai galima įpilti  sultinio. 

Mišrainė su šparaginėmis pupelėmis ir grybais

Garnyrinė šparaginių pupelių mišrainė. Nors puikiai tiks įdėti į sriubą ar troškinį.

Šparaginių pupelių mišrainė su svogūnais ir pomidorais

   Ši mišrainė yra universali, ją labai mėgstam maišyti su silke. Nors išeina ir geros sriubos bei mėsos troškiniai. Ypač geras troškinys, ar tiksliau tiršta sriuba išeina supylus į riebų jautienos kulninės sultinį. Po keletos valandų virimo išimami kaulai ir mėsa, sugražinama atgal į sultinį mėsa ir supilama šparaginių pupelių mišrainė. Išeina neįtikėtinas patiekalas.

Receptas labai panašus į prieš tai buvusį. Paliekam tą patį kiekį acto, nes pomidorai suteiks patys rūgštumo. Vietoj pomidorų galima panaudoti pomidorų pastą. 

1kg šparaginių pupelių,
0,5 kg grybų,
0,3 kg morkų,
0,2 kg svogūnų,
1 kg pomidorų,
0,4 kg paprikų,
3 šaukštai druskos,
100 g aliejaus,
8 šaukštai 9% acto,
4 šaukštai cukraus,  

Šparagines pupeles nuplauname, apipjaustome galiukus, verdame apie 5 minutes. Nukošiame, sultinio greičiausiai neprireiks, nes skystį duoda pomidorai. 
Svogūnus,morkas, paprikas  kepiname ant aliejaus. Apverdame apie 15 minučių pjaustytus grybus. Pomidorus supjaustom ir įdedam į kaitinamą puodą. Galima įpilti porą šaukštų vandens ar sultinio. Po 10 minučių pomidorai suminkštėja ( priklausomai nuo veislės, mes naudojam plonos odelės jaučio širdis). Jie sublenderiuojami ir sudedami visi kiti ingradientai. Po užvirimo troškinama apie 15 minučių.
 Supilstoma į stiklainiukus ir užsukama dangteliais. Palaikoma apvertus kol atauš.

Šparaginių pupelių mišrainė su pomidorais

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Antis gabaliukais kokosų pieno padaže

Orkaitėje kepta ir kokosų pieno padaže troškinta antis

Avienos plovas

Skaniausio avienos plovo receptas, kaip pagaminti birių ryžių plovą

Burokėliai žiemai

Burokėlių konservavimas žiemai, burokėlių salotos, mišrainės, marinuoti burokėliai

Jautienos čili sriuba

Jautienos čili sriubos receptas, kaip pagaminti tobulą čili sriubą

Konservuoti agurkai

Kaip konservuoti agurkus, agurkų marinavimo receptai, agurkų konservavimo patarimai

Krevetės grietinėlės padaže

Keptų krevečių grietinėlės padaže receptas, puikus receptas su krevetėmis

Krevetės pomidorų padaže

Krevečių troškinys pomidorų padaže

Mėlynių uogienė

Geriausia klasikinė mėlynių uogienė, kaip pagaminti uogienę iš mėlynių

Obuolių pyragas su maskarponės sūriu

Obuolių pyrago su maskarpone receptas, švelnus obuolių pyragas

Patiekalai iš cukinijos

Receptai su cukinija, cukinijų konservavimas žiemai, cukinijų salotos žiemai

Salotos su smidrais

Sodraus skonio smidrų ir kruopų salotos paskanintos rūkyta žuvimi

Stirnienos kepsneliai grietinėlės padaže

Stirniena su grietinėle tiesiog idealiai derinasi, itin skanaus stirnienos patiekalo receptas

Svarainių sūris

Svarainių sūrio gaminimas, kaip pagaminti sūrį iš svarainių

Tobulas varškės apkepas

Greitai ir lengvai pagaminamas tobulas varškės apkepas tiks visai šeimai. Varškės apkepas su razinomis praturtintas naudingomis maistinėmis medžiagomis tiks ir patiks kiekvienam.

Trinta špinatų sriuba

4 rinktiniai trintos špinatų sriubos receptai, kreminė špinatų sriuba, trintos špinatų sriubos receptas, kelios paslaptys kaip pagerinti špinatų sriubos skonį,

Troškinys špižinėje puodynėje

Kaimiško mėsos ir bulvių troškinio ketaus puodynėje gaminimo receptas

Varškės apkepas

Pasirinkite sau tinkantį tobulą varškės apkepo receptą. Purus ir burnoje tirpstantis varškės apkepo receptas puikiai tiks šeimos vakarienei.

Čili sriuba

Meksikietiškos čili sriubos receptas, tobula čili sriuba, kaip pagaminti skanią čili sriubą

Įdaryta vištienos krūtinėlė

Įdarytos vištos krūtinėlės receptas džiovintomis slyvomis ir sūriu apelsinų padaže.

Šparaginių pupelių mišrainė žiemai

Šparaginių pupelių mišrainės su svogūnais, grybais, pomidorais

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: