Vienas iš geriausių agurkų konservavimo būdų. Gana saldiems agurkams pomidorai priduoda kiek rūgštumo. Gaunasi agurkai saldžiarūgščiai su švelniu česnaku poskoniu. Konservavimas labai tinka agurkų sezono pabaigoje kai agurkai pasidaro nekondicinės išvaizdos ir juos geriau supjautyti. Juos galima panaudoti ne tik kaip garnyrą prie mėsos patiekalų. Labai dažnai išverčiu stiklainėlį šių agurkų pomidorų padaže į ruošiamą sriubą ar troškinį. Labai prideda pikantiškumo.
Įdomu, kad tik pagaminus agurkų masę konservavimui labai stipriai dominuoja actas. Tačiau jau po savaitės paragavus pomidorų padaže konservuotus agurkus actas jaučiasi švelniai. Jis tolygiai pasiskirsto agurkų masėje ir į juos įsigeria.
Taip sukonservuoju apie 5 - 7 kilogramus agurkų, išeina apie 15 - 18 puslitrinių stiklainiukų.
1 kg agurkų,
0,1 l pomidorų padažo,
1 česnako galvutė,
40 ml. aliejaus,
40 ml. acto,
40 g. cukraus,
Pusė šaukšto druskos
Agurkus supjaustome, sudedame į puodą ir supilame padažą, actą, aliejų, cukrų ir druską. Viriniame ir užvirus palaikome 5 minutes. Įdedame pjautytą česnaką, užviriname ir išpilstome į stiklainėlius. Užsukame virintame vandenyje palaikytais dangteliais ir apverčiame.