Bulviniai blynai
Atnaujinta: 2023-02-13

   Šie tradiciniai bulviniai blynai yra puikus komforto maistas, juk mums, lietuviams, bulvniai patiekalai dažnai asocijuojasi su namais, kadangi dažnai buvo gaminami močiučių ar tėvų namuose. Lengvai vakarienei patiekite su obuolių uogiene ir grietine arba su vištiena, sočiam žiemos patiekalui.

bulviniai blynai

Bulviniai blynai dažnai patiekiami su obuolių uogiene ir grietine

Bulvinių blynų ingridientai

  • 1 vidutinis svogūnas, nuluptas
  • 4 didelės bulvės, nuluptos
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 2 Valg. universalūs miltai
  • Košerinė druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
  • 6 Valg. daržovių aliejus
  • 6 Valg. nesūdytas sviestas
  • Obuolių padažas ir/arba grietinė patiekimui

Bulvinių blynų gaminimas

  • Naudodami trintuvą arba virtuvinį kombainą su tarkavimo disku, stambiai sutarkuokite svogūną ir įdėkite į kriauklę įdėtą kiaurasamtį. Bulves stambiai sutarkuokite, suberkite į kiaurasamtį ir atidėkite, kad nuvarvėtų.
  • Dideliame dubenyje lengvai išplakite kiaušinius, tada supilkite miltus.
  • Paspauskite bulves ir svogūną, kad išsiskirtų kuo daugiau skysčio, tada supilkite į kiaušinių/miltų mišinį. Pagardinkite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Mediniu šaukštu arba rankomis gerai išmaišykite, bet nepersistenkite.
  • Įkaitinkite 1 valg. aliejaus ir 1 valg. sviesto storadugnėje didelėje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies, kol įkaista, bet nerūksta. Į keptuvę įmeskite 4 mažas ¼ puodelio bulvių mišinio porcijas ir išlyginkite mentele, kad suformuotumėte keturis  blynus.
  • Kepkite, kol dugnas taps aukso rudos spalvos, 4–5 minutes, tada apverskite ir kepkite iki auksinės rudos spalvos ir traškumo, dar 4–5 minutes. Perkelkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų; iš karto pagardinkite druska ir pipirais. Kepdami likusius blynus laikykite šiltai ant kepimo skardų orkaitėje.
  • Naudodami popierinius rankšluosčius, atsargiai nuvalykite keptuvę. Įpilkite 1 valg. aliejaus ir 1 valg. sviesto ir pakepinti dar 4 blynus. Pakartokite su likusia tešla, nuvalykite keptuvę ir įpilkite 1 valg. aliejaus ir 1 valg. sviesto prieš kiekvieną partiją.
  • Patiekite blynus karštus su obuolių padažu ir (arba) grietine.

Skanaus!

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Blynų receptai

Top 9 skaniausi blynai, blynai iš miltų, žemaičių blynai, čirviniai, blynai iš daržovių,

Bulviniai blynai

Bulvinių blynų receptas , sotūs blynai, blynai iš daržovių

Cukinijos blyneliai

Purių blynelių iš cukinijų receptas

Cukinijos receptai

Skaniausi patiekalai iš cukinijos, ką skanaus pagaminti iš cukinijos, top 6 cukinijos receptai

Cukinijų blynai

lengvai pagaminimi cukinijų blynai, blynai iš daržovių

Cukinijų blyneliai

Blynelių iš cukinijos receptas, kaip iškepti skanius cukinijų blynelius

Grikių blynai

blynai su grikių miltais, blynai su pasukomis, sveikuoliški blynai

Lietiniai blynai

gardūs lietiniai blynai, miltiniai blynai

Mieliniai blynai

Užgavėnių blynai, kaip išsikepti mielinius blynus, mieliniai blynai su rikotos sūriu ir citrinos žievele

Purūs moliūgų blynai

Purių moliūgo blynų receptas, skaniausi purūs moliūgų blynai.

Žemaičių blynai

Kaip išsikepti skaniausius žemaičių blynus, sotūs blynai

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: