Šie tradiciniai bulviniai blynai yra puikus komforto maistas, juk mums, lietuviams, bulvniai patiekalai dažnai asocijuojasi su namais, kadangi dažnai buvo gaminami močiučių ar tėvų namuose. Lengvai vakarienei patiekite su obuolių uogiene ir grietine arba su vištiena, sočiam žiemos patiekalui.
Bulviniai blynai dažnai patiekiami su obuolių uogiene ir grietine
Bulvinių blynų ingridientai
- 1 vidutinis svogūnas, nuluptas
- 4 didelės bulvės, nuluptos
- 2 dideli kiaušiniai
- 2 Valg. universalūs miltai
- Košerinė druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
- 6 Valg. daržovių aliejus
- 6 Valg. nesūdytas sviestas
- Obuolių padažas ir/arba grietinė patiekimui
Bulvinių blynų gaminimas
- Naudodami trintuvą arba virtuvinį kombainą su tarkavimo disku, stambiai sutarkuokite svogūną ir įdėkite į kriauklę įdėtą kiaurasamtį. Bulves stambiai sutarkuokite, suberkite į kiaurasamtį ir atidėkite, kad nuvarvėtų.
- Dideliame dubenyje lengvai išplakite kiaušinius, tada supilkite miltus.
- Paspauskite bulves ir svogūną, kad išsiskirtų kuo daugiau skysčio, tada supilkite į kiaušinių/miltų mišinį. Pagardinkite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Mediniu šaukštu arba rankomis gerai išmaišykite, bet nepersistenkite.
- Įkaitinkite 1 valg. aliejaus ir 1 valg. sviesto storadugnėje didelėje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies, kol įkaista, bet nerūksta. Į keptuvę įmeskite 4 mažas ¼ puodelio bulvių mišinio porcijas ir išlyginkite mentele, kad suformuotumėte keturis blynus.
- Kepkite, kol dugnas taps aukso rudos spalvos, 4–5 minutes, tada apverskite ir kepkite iki auksinės rudos spalvos ir traškumo, dar 4–5 minutes. Perkelkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų; iš karto pagardinkite druska ir pipirais. Kepdami likusius blynus laikykite šiltai ant kepimo skardų orkaitėje.
- Naudodami popierinius rankšluosčius, atsargiai nuvalykite keptuvę. Įpilkite 1 valg. aliejaus ir 1 valg. sviesto ir pakepinti dar 4 blynus. Pakartokite su likusia tešla, nuvalykite keptuvę ir įpilkite 1 valg. aliejaus ir 1 valg. sviesto prieš kiekvieną partiją.
- Patiekite blynus karštus su obuolių padažu ir (arba) grietine.
Skanaus!
Temos straipsniai
Blynų receptai
Top 9 skaniausi blynai, blynai iš miltų, žemaičių blynai, čirviniai, blynai iš daržovių,
Bulviniai blynai
Bulvinių blynų receptas , sotūs blynai, blynai iš daržovių
Cukinijos blyneliai
Purių blynelių iš cukinijų receptas
Cukinijos receptai
Skaniausi patiekalai iš cukinijos, ką skanaus pagaminti iš cukinijos, top 6 cukinijos receptai
Cukinijų blynai
lengvai pagaminimi cukinijų blynai, blynai iš daržovių
Cukinijų blyneliai
Blynelių iš cukinijos receptas, kaip iškepti skanius cukinijų blynelius
Grikių blynai
blynai su grikių miltais, blynai su pasukomis, sveikuoliški blynai
Lietiniai blynai
gardūs lietiniai blynai, miltiniai blynai
Mieliniai blynai
Užgavėnių blynai, kaip išsikepti mielinius blynus, mieliniai blynai su rikotos sūriu ir citrinos žievele
Purūs moliūgų blynai
Purių moliūgo blynų receptas, skaniausi purūs moliūgų blynai.
Žemaičių blynai
Kaip išsikepti skaniausius žemaičių blynus, sotūs blynai