Cukinijų blynai
Atnaujinta: 2023-02-13
Gerai mums visiems žinomi ir mėgstami cukinijų blynai iš tikrųjų yra tradicinis graikiškas patiekalas (angl. cucchini fritters). Jei esate lankėsi Graikijoje, sutiksite, kad šie cukinijų blynai yra gerai žinomi visoje šalyje ir jų paragauti galima kone kiekvienoje kavinėje, bei tavernoje.
Norint išgauti dar įdomesnį skonį į cukinijų blynus kartais dedamas fetos ar parmezano sūris
Cukinijų blynų ingridientai
- 2 mažos cukinijos, tarkuotos (apie 3 puodeliai)
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- ¼ puodelio universalių miltų
- ¼ puodelio tarkuoto parmezano
- 2 skiltelės susmulkinto česnako
- 1 didelis kiaušinis, sumuštas
- druska ir šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Cukinijų blynų gaminimas
- Sutarkuotą cukiniją sudėkite į kiaurasamtį virš kriauklės. Įpilkite druskos ir švelniai išmaišykite, kad susimaišytų; leiskite pastovėti 10 minučių. Naudodami švarų indų rankšluostį, visiškai nusausinkite cukinijas.
- Dideliame dubenyje sumaišykite cukiniją, miltus, česnaką ir kiaušinį; pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
- Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Formuojant blynelius juos išlyginkite mentele ir kepkite, kol apatinė pusė taps gražiai auksinės spalvos, maždaug 2 minutes. Apverskite ir kepkite iš kitos pusės, maždaug 1-2 minutes ilgiau.
- Patiekite iš karto su grietine ar marinaros padažu.
Komentarai (0)