Orkaitėje skaniausiai išeis pagaminti didelį ir riebų upėtakį. Išsiskyrusios sultys suminkštins bulves ir įsigers į jas. Upėtaklį paruošti neužims daug laiko.
Ruošti upėtakį beveik nereikia. Pakanka ištraukti žiaunas. Upėtakis padruskinamas, papipirinamas, puikiai tiks ir kitokios žolėlės kaip čiobrelis, kalninis dašis, krapai, petražolė, mėta. Puikų skonį priduos įtrynus išspaustą česnaką. Užlašinus puikiai tiks pusė citrinos sulčių. Pamarinuoti pakaks pusvalandžio.
Skardą išklojame kepimo popieriumi. Užlašiname aliejaus ir paskirstome po popierių. Dedame bulves, kalafijorus. Kiek pabarstome druska ir pipirais. Uždedame žuvį ir įdedame skardą 40 minučių į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
1.5 kg upėtakis,
0.8 kg bulvių,
0.4 kg kalafijorų,
Aliejus, druska, pipirai, prieskoniai, kelios skiltelės česnako, pusė citrinos.