Marinuoti agurkai žiemai
Atnaujinta: 2019-07-09
  • marinuoti agurkai žiemai

     Klasikiniu būdu marinuoti agurkai tikriausiai populairiausias konservavimo būdas Lieuvoje. Kiekvieną sezoną apie 100 000 žmonių ieško klasikinio agurkų marinavimo recepto. Belieka su didele atsakomybe patiekti per ilgus metus atidirbtą agurkų marinavimo receptą. 
   Agurkų marinavimui tinka ne visi agurkai. Geriausi agurkai  marinavimui yra su didesniais kauburėliais, rudais arba juodais spygliukais. Iš tokių gausis trąškūs marinuoti agurkai. Vasariniai, salotiniai agurkai lygesne odele, baltais spygliukais marinavimui nelabai tinka. 
  Agurkai su kauburėliais dažniau užauga vėliau. Be to ir pats geriausias laikas  agurkų marinavimui kai derliaus būna tiek, kad nėra kur dėti. Agurkai marinavimui turėtų būti gausiai laistomi ir sultingi. be to gausiai laistomi agurkai neturi kartumo. Nuo agurkų sultingumo labai priklausys jų traškumas. Jei agurkai pirktiniai juos reikėtų palaikyti nuo keletos valandų iki pusdienio šaltame vandenyje. Nors ir savo darže nuskintus agurkus verta kiek palaikyti šaltame vandenyje. Ypač jei trūko laistymo. Tinkamiausi marinavimui apie 10 - 12 centimetrų agurkai. Nors mažesni būna dar skanesni. 
  Gana svarbus ingradientas yra vanduo. Gal mūsų marinuoti agurkai tokie traškūs, kad naudojame Labanoro girioje kelių dešimčių gylyje esančio vandeningo sluoksnio vandenį. Net vidurvasarį išlieka 10 - 12 laipsnių temperatūra. Jis artimas neutraliai reakcijai. Iš krano vanduo nors ir labai švarus, tačiau gali būti chloruotas. Na jei nėra nuo taršos apsaugoto vandens,  tai geriau tiks vanduo iš butelių.
   

1 litras vandens,
1 šaukštas druskos,
1 šaukštas cukraus,
1 šaukštas acto esensijos

Geriausia tara agurkų marinavimui yra 1 litras. Tai optimalus dydis kai yra 3 - 4 valgytojai. 

Stiklainiui dedami vienas ar keli krapų stiebai, geriausiai su žiedynu. Keletas česnako skiltelių, gabaliukas krieno šaknelės. Įmetami keli juodųjų ir kvapiųjų pipirų žirneliai.

Marinatą viriname iki pat užvirimo ir supilame į pripildytą stiklanį. Palaikome penketą minučių ir nupilame į puodą. Vėl užviriname ir supilame į stiklainius ir juos užsukame steriliais dangteliais. Apverčiame ir palaikome kol atauš.

Padarau keletą trijų litrų stiklainių didelioms šventėms. Trilitriuose marinuojamus agurkus reikėtų užpilti tris kartus. 

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Agurkuose rauginti agurkai

.Agurkų tarkyje raugintų agurkų receptas

Agurkėliai garstyčiose žiemai

Traškių ir pikantiško skonio agurkėlių garstyčiose receptas, agurkai marinuoti garstyčiose

Agurkų mišrainė su svogūnais žiemai

Pjaustytų agurkų mišrainė iš agurkų ir svogūnų žiemai

Agurkų mišrainė žiemai

Agurkų mišrainės žiemai su garstyčiomis receptas

Aštrūs marinuoti agurkėliai

Saldžarūgščių, aštrių ir traškių agurkėlių salotos žiemai

Cukinijų, pomidorų ir agurkų mišrainė žiemai

Saldžiarūgštės mišrainės žiemai su agurkais, pomidorais ir cukinijomis receptas

Gaivios agurkų salotos žiemai

Kaip pasigaminti agurkų mišrainę žiemai, gaivios agurkų salotos žiemai, agurkai žiemai, agurkų salotų žiemai receptas

Konservuoti agurkai

Kaip konservuoti agurkus, agurkų marinavimo receptai, agurkų konservavimo patarimai

Konservuoti agurkai pomidorų padaže

Konservuoti saldžiarūgščiai pjaustyti agurkai pomidorų padaže žiemai

Marinuoti agurkai su čili

Aštrių marinuotų agurkų receptas žiemai su čili pipirais

Marinuoti agurkai žiemai

Klasikinis agurkų marinavimo receptas

Marinuotų pomidorų ir agurkų asorti

Agurkai marinuoti su žaliais pomidorais žiemai receptas

Šviežiai rauginti agurkai

Greito rauginimo agurkų marinatas, sausas agurkų marinavimas,