Kiaušinių patiekalai puikus būdas panaudoti puode suskilusius kiaušinius, ar margučius likusius po Velykų. Šie patiekalai tinka tiek šventiniam Velykų stalui, tiek kasdienai.
Velykinis netikras zuikis tešloje
Šis patiekalas įdomesnė tradicinio zuikio versija, kur galima panaudoti suskilusius
Jums reikės:
450 gramų sluoksniuotos tešlos
500 gramų kiaulienos faršo
5 virtų kiaušių
1 svogūnas
Sauja džiūvėsėlių
1 skiltelė česnako (trinto)
petražolių
druskos pipirų
Paruošimo būdas:
- Pailgą kepimo formą išklojame sluoksniuota tešla, dalį pasiliekame.
- Išverdame kiaušinius.
- Pakepame svogūną.
- Faršą dedame į dubenį, suberiame svogūnus ir smulkintą česnaką. Kiaušinius išvoliojame džiūvėsėliuose ir petražolėse, pagardiname druska ir pipirais druska bei pipirais. Į paruoštą formelę dedame truputį faršo, dedame kiaušinius ir uždengiame faršu.
5.Viršų uždengiame likusia tešla.
6.Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol gražiai pagels.
Velykiniai burokėliais ir silke įdaryti kiaušiniai
Ant dažno Velykinio stalo pateikiami įdaryti kiaušiniai. Jeigu mėgstate šį tradicinį patiekalą, vertėtų išmėginti ir šią spalvingesnę įdarytų kiaušinių patiekalo versiją.
Jums reikės:
5 vienetai kiaušinių (virtų)
1 sūdytos silkės filė
1 vienetas burokėlių (virto)
1 skiltelė česnako
Krapų, petražolių
Druskos, pipirų
Majonezo
Gaminimo būdas:
- Atsipjauname 10 juostelių silkės (bus dedama ant viršaus). Likusią susmulkiname.
- Kiaušinius perpjauname perpus. Trynius sutarkuojame smulkia tarka. Taip pat sutarkuojame burokėlį ir česnaką. Suberiame prieskonius, smulkintus žalumynus, įdedame majonezą, silkę ir viską gerai išmaišome.
- Užpildome kiaušinių baltymų puseles, uždedame po silkės juostelę ir papuošiame žalumynais.
Velykiniai maltinukai įdaryti kiaušiniu
Jums reikės:
4 virti kiaušiniai
300 gramų maltos kiaulienos
1 svogūnas
česnako
1 kiaušinis
1 stiklinė džiūvėsėlių
aliejus kepimui
prieskonių, druskos, pipirų
Paruošimo būdas:
- 4 kiaušinius išverdame
- Maltą mėsą sumaišome su smulkintu svogūnu ir česnako skiltelėmis. Suberiame druską ir prieskonius, įmušame kiaušinį. Viską gerai išmaišiau.
3.Virtus kiaušinius apvoliojame prieskoniais
- Mėsą padaliname į 4 dalis ir aplipdome ja kiaušinius, pavoliojame džiūvėsėliuose.
- Kepame aliejuje, kol gražiai pagels.