Velykiniai kiaušinių patiekalai
Atnaujinta: 2021-04-02

Kiaušinių patiekalai puikus būdas panaudoti puode suskilusius kiaušinius, ar margučius likusius po Velykų. Šie patiekalai tinka tiek šventiniam Velykų stalui, tiek kasdienai.

Velykinis netikras zuikis tešloje

Šis patiekalas įdomesnė tradicinio zuikio versija, kur galima panaudoti suskilusius

Jums reikės:

450 gramų sluoksniuotos tešlos

500 gramų kiaulienos faršo   

5 virtų kiaušių

1 svogūnas

Sauja džiūvėsėlių

1 skiltelė česnako (trinto)      

petražolių

druskos pipirų

Paruošimo būdas:

  1. Pailgą kepimo formą išklojame sluoksniuota tešla, dalį pasiliekame.
  2. Išverdame kiaušinius.
  3. Pakepame svogūną.
  4. Faršą dedame į dubenį, suberiame svogūnus ir smulkintą česnaką. Kiaušinius išvoliojame džiūvėsėliuose ir petražolėse, pagardiname druska ir pipirais druska bei pipirais. Į paruoštą formelę dedame truputį faršo, dedame kiaušinius ir uždengiame faršu.

     5.Viršų uždengiame likusia tešla.

     6.Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol gražiai pagels.

galler_thumbnail

Velykiniai burokėliais ir silke įdaryti kiaušiniai

Ant dažno Velykinio stalo pateikiami įdaryti kiaušiniai. Jeigu mėgstate šį tradicinį patiekalą, vertėtų išmėginti ir šią spalvingesnę įdarytų kiaušinių patiekalo versiją.

Jums reikės:

5 vienetai kiaušinių (virtų)

1 sūdytos silkės filė

1 vienetas burokėlių (virto)

1 skiltelė česnako

Krapų, petražolių

Druskos, pipirų

Majonezo

Gaminimo būdas:

  1. Atsipjauname 10 juostelių silkės (bus dedama ant viršaus). Likusią susmulkiname.
  2. Kiaušinius perpjauname perpus. Trynius sutarkuojame smulkia tarka. Taip pat sutarkuojame burokėlį ir česnaką. Suberiame prieskonius, smulkintus žalumynus, įdedame majonezą, silkę ir viską gerai išmaišome.
  3. Užpildome kiaušinių baltymų puseles, uždedame po silkės juostelę ir papuošiame žalumynais.

galler_thumbnail

Velykiniai maltinukai įdaryti kiaušiniu

 Jums reikės:

4  virti kiaušiniai

300 gramų  maltos kiaulienos

1 svogūnas

česnako

1 kiaušinis

1 stiklinė džiūvėsėlių

aliejus kepimui

prieskonių, druskos, pipirų

Paruošimo būdas:

  1. 4 kiaušinius išverdame
  2. Maltą mėsą sumaišome su smulkintu svogūnu ir česnako skiltelėmis. Suberiame druską ir prieskonius, įmušame kiaušinį. Viską gerai išmaišiau.

    3.Virtus kiaušinius apvoliojame prieskoniais

  1. Mėsą padaliname į 4 dalis ir aplipdome ja kiaušinius, pavoliojame džiūvėsėliuose.
  2. Kepame aliejuje, kol gražiai pagels.

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

... cukinijų apkepas su faršu
... Elnienos kotletai
... faršo paploteliai orkaiteje
... Jautienos čili sriuba
... lazanija su grybais
... lazanija su mėsos faršu
... Velykiniai kiaušinių  patiekalai
... Čili sriuba
... Čili troškinys