Lazanija tai ne tik Garfildo mėgstamas patiekalas. Vaikams, draugų kompanijoje tai idealus patiekalas. Susideda lazanijos gaminimas iš kelių etapų: paruošamas įdaras ir vėliau padaroma lazanija orkaitėje.
Fantazija ruošiant lazaniją neribojama. Mes neruošiame lazanijos be svogūnų ir grybų tik todėl, kad jų nevalgo vaikai. Tuo tarpu vaikai kaip tik tie, dėl ko gaminame lazaniją.
Žemiau lazanijos patiekalo ingredientai orkaitės skardai 46x36.
Kiaulienos faršo 1.2 kg.
Lazanijos lakštai - 0.5 kg,
1 l pieno,
3 morkos,
1 paprika,
2 šaukštai miltų,
0.5 litro pomidorų padažo,
0.2 kg konservuotų kūkuruzų,
Šaukštas aliejaus,
Druska, juodieji pipirai, aitrioji paprika ir saldžioji paprika milteliai
0.2 kg tarkuoto sūrio
Pradžioje pagaminame įdarą iš faršo. Apkepiname faršą, dedame pjaustytas morkas ir paprikas. Apkepinus dar dedame kukūruzus, pomidorų padažo, druskos ir pipirų.
Padarome bešamelio padažą kurį sluoksniuosime su faršu. Apkepiname miltus, lėtai pilame ir maišome pieną.
Ant orkaitės skardos sluoksniuojame lazanijos lakštus. Dedame faršą, pilame bešamelio padažą tada sluoksnį lazanijos lakštų. Vėl dedame faršą ir pilame bešamelio padažą. Taip darysime dedami tris sluoksnius. Viršuje lazanijos lakštų nededame o uždedame pjaustytą sūrį arba užbarstome kieto sūrio drožles.
Orkaitė įkaitinama iki 200 laipsnių ir kepame 45 minutes.
Temos straipsniai
Lazanija su grybais ir mėsa
Grybų lazanija su pomidorais, grybais ir faršu
Lazanija su mėsos faršu
Lazanijos su mėsos faršu receptas
Makaronų apkepas su kumpiu
Greitai paruošiamas patiekalas iš makaronų, rūkyto kumpio ir sūrio