Žarijose skrudinti šonkauliukai
Atnaujinta: 2018-02-27
  • Žarijose skrudinti šonkauliukai

Siūlome nustebinti svečius sultingais ir kvapniais žarijose skrudintais šonkauliukais. Šis receptas puikiausiai tinka, kai norisi dūmais kvepiančio maisto, tačiau už lango oras nelepina ir nevilioja praleisti kelių valandų lauke vartant groteles. O paslaptis paprasta - šonkauliukai ant grotelių dedami jau išvirti, o laužas tik pabaigia darbą.

4 didelėms porcijoms reikės:

1 kg kiaulienos šonkaulių

Vandens

Kelių lauro lapelių, pipirų, garstyčių grūdelių, druskos

 

Marinatui:

Pusės stiklinės pomidorų pastos

Pusės stiklinės vandens

1 česnako galva arba 4 šaukštai česnako granulių

4 šaukštų alyvuogių aliejaus

4 šaukštų grūdėtųjų garstyčių

4 šaukštų cukraus

2 šaukštų sojos padažo

2 šaukštų citrinos sulčių

2 arbatinių šaukštelių saldžiosios paprikos miltelių

0,5 arbatinio šaukštelio maltos aitriosios paprikos

 

Paruošimas:

Šonkaulius supjaustyti porcijomis po 1-2 kauliukus, nuplauti, sudėti į puodą, įpilti vandens tiek, kad apsemtų, suberti lauro lapus, pipirus, druską ir virti 1-1,5 val., kol mėsa visiškai išvirs, tačiau nepradės skirtis nuo kaulo.

Kol šonkauliai verda, reikia paruošti marinatą: visas sudedamąsias dali sudėti į puodą (česnaką išspausti, smulkiai supjaustyti ar sutrinti) užvirti ir dar kelias minutes palaukti.

Išvirusius šonkaulius apipilti marinatu ir gerai išmaišyti - padažu turi būti apteptas kiekvienas gabalėlis. Apie 1-2 val. leisti prieskoniams gertis į mėsą. Galima palikti marinuotis ir ilgiau.

Šonkaulius dėti ant grotelių ir kepti žarijose kiekvieną pusę po maždaug 10-15 min., priklausomai nuo kaitros. Kadangi mėsa išvirusi, nebūtina tikrinti, ar ji iškepusi, reikia tiesiog leisti apskrusti.

 

Šiuo būdu kepti šonkauliukai be galo sultingi, kvapnūs, prie jų labai tinka bulvių košė ir marinuotos daržovės. Kitokio paruošimo būdo net neverta bandyti!

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Kiaulienos išpjovos medalionai grietinėlėje

Minkštučiai kiaulienos išpjovos medalionai patroškinti grietinėlėje

Kiaulienos sprandinės šašlykas marinuotas kefyre

Kaip pagaminti minkštutėlį kiaulienos šašlyką išmarinuotą kefyre

Kiaulienos troškinys aštriame padaže

Aštrus kiaulienos troškinys užkeptas su pievagrybiais

Troškinys špižinėje puodynėje

Kaimiško mėsos ir bulvių troškinio ketaus puodynėje gaminimo receptas

Šašlykas marinuotas aluje

Aluje marinuoto šašlyko receptas

Žarijose skrudinti šonkauliukai

Žiemos orui tinkantis žarijose keptų šonkauliukų receptas