Troškinys špižinėje puodynėje
Atnaujinta: 2018-02-21
  • mėsos troškinys kaimiškoje puodynėje

 Keliaujame ir atsivežame daug kulinarinių naujovių ir indų joms ruošti. Dažnas kulinaras turi ketaus kazaną, špižinį troškintuvą ar Wok keptuvę. Kai kurie jau turi ir tadžinus. Tačiau nepelnytai užmirštama mūsų tradicinė špižinė puodynė. O joje pagaminti troškiniai išeina nerealiai skanūs ir minkšti. Daug vargo pagaminti troškinį nebus, daugybė variantų eksperimentams.

  Turiu 2,5 litro ketinę,viduje emale padengtą puodynę. Tai žieminė atrakcija atvažiavus savaitgaliui į sodybą. Užpildžius ingradeintais uždengiu dangčiu ir įkišu į blėstantį židinį ar krosnį. Ten karštis laikosi iki pat ryto ir troškinys gaminasi apie 8-10 valandų. Iš ryto išsitrakus belieka skanauti dar šiltą troškinį. 

Ypač šiame troškinyje puikiai tinka džiovintos daržovės. Dedu jų du kartus mažiau nei šviežių. Tokiame džiovintų daržovių kiekyje yra gerokai daugiau cukraus ir troškinys išeina švelniai saldus. 

  3 bulvės  0,3 kg,
  2 morkos  0,2 kg,
  0,7 kg mėsos, labai tinka kiaulienos išpjautinė,
  Pusė svogūno, o dar geriau 2 šaukštus džiovintų svogūnų,
  Paprika,
  Sauja džiovintų grybų,
  2 šaukštai pomidorų padažo,
  Pusė čili pipiro be sėklyčių,
  Druska, pipirai,
  Šaukštas šaldžiosios paprikos miltelių,
  1 litras sultinio,

  Mėgstu įdėti daug prieskoninių žolelių: raudonėlio, petražolių, gelsvės, čiobrelio.

  Sultiniui panaudoju vištieną, iš jos sultinys išverda per valandą. Tiek pakanka, kad paruošti troškinio igradientus.

  Apačion sudedami du trečdaliai pjaustytų bulvių ir morkų. Ant jų paprika, čili paprika, prieskoniai, druska, pipirai, prieskoninės žolelės, grybai, svogūnai. Ant jų nedideliais gabaliukais mėsa ant kurios uždedamos likusios bulvės ir morkos. Iki pat viršaus pripilama sultiniu ir uždengus dangčiu dedama tarp žarijų. 

  Po valandos puodas ištraukiamas ir papildomas sultiniu. Padedama, trumpam prie žarijų, kad užvirtų ir užvirus žarijos patraukiamos toliau.

 Ryte troškinys išeina minkštas, tačiau bulvės, mėsa išlaiko savo struktūrą. 

  

 

 

 

 

 

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Kiaulienos išpjovos medalionai grietinėlėje

Minkštučiai kiaulienos išpjovos medalionai patroškinti grietinėlėje

Kiaulienos sprandinės šašlykas marinuotas kefyre

Kaip pagaminti minkštutėlį kiaulienos šašlyką išmarinuotą kefyre

Kiaulienos troškinys aštriame padaže

Aštrus kiaulienos troškinys užkeptas su pievagrybiais

Troškinys špižinėje puodynėje

Kaimiško mėsos ir bulvių troškinio ketaus puodynėje gaminimo receptas

Šašlykas marinuotas aluje

Aluje marinuoto šašlyko receptas

Žarijose skrudinti šonkauliukai

Žiemos orui tinkantis žarijose keptų šonkauliukų receptas