Marinatai vištienai
Atnaujinta: 2021-04-09
  • marinuota vistiena
  • Vištiena marinuota medumi ir garstyčiomis
  • vistiena marinuota su jogurto_marinatu
  • Vistiena marinuota su zolelemis citrina ir cesnaku

Marinatai itin puikus būdas pagardinti vištieną, ar kitus paukštienos patiekalus. Jie tinka tiek grilio patiekalams, tiek keptiems orkaitėje, ar ant keptuvės. Paruoštu marinatu reikia įtrinti mėsą ir palikti marinuotis bent valandai, o geriausia per naktį. Išmarinuotą mėsą beliks išsikepti Jūsų mėgstamu būdu ir skanauti.

galler_thumbnail

Medaus ir garstyčių marinatas vištienai

Reikės:

6 šaukštai garstyčių (labiausiai tiks Dijon, galite pamaišyti su grūdėtomis garstyčiomis)

1/2 stiklinės medaus

3 šaukštai raudonojo vyno acto

2 šaukštai aliejaus

4 česnako skiltelės, smulkiai sukapotos

1 šaukštelis kmynų

1/2 šaukštelio saldžių čili pipirų

Druskos, pipirų

 

Visus marinatui skirtus produktus sumaišykite tarpusavyje. Įtrinkite marinatu mėgstamą vištieną ir palikite uždengę maistine plėvele, mažiausiai valandai (ne šaldytuve), geriausiai - pernakt šaldytuve.

galler_thumbnail

 Jogurtinis vištienos marinatas

Reikės:

Vištiena 2 kg.

Šafranas 0,5 arbat. š. arba 1 šaukštelis ciberžolės; jei naudojate šafraną, prieš dėdami į marinatą, užpilkite šaukštu karšto vandens ir palaikykite 5 minutes

Citrinos sultys 160 ml

Jogurtas 160 ml

Alyvuogių aliejus 160 ml

Petražolės 4 valg. š. smulkiai pjaustytų

Imbieras 1 valg. š. šviežio, smulkiai tarkuoto

Juodieji pipirai 2 arbat. š. grūstų

Svogūnai 2 vnt. smulkiai sukapoti ir patraiškyti, kad „paleistų“ sultis

Druska 20 g

Gaminimo eiga:

  1. Pirmiausia visus marinato ingredientus gerai sumaišykite, tuomet užpilkite vištienos gabaliukus, lengvai išmaišykite ir palikite šaltai marinuotis 12 valandų.
  2. Prieš kepant, vištieną išimkite iš marinato, nuvalykite nuo jos svogūnų gabaliukus ir nusausinkite.
  3. Šitaip marinuotą vištieną kepkite ant tiesioginės ugnies 200 laipsnių temperatūroje, karts nuo karto apverčiant ir aptepant išlydyto sviesto, citrinos sulčių, druskos ir grūstų juodųjų pipirų glazūra. Tinkamai iškepusioje vištienoje jausis ir dūmų skonis.

galler_thumbnail

Vištiena marinuota su citrina, žolelėmis ir česnaku

Reikės:

Vištienos krūtinėlė 1 kg

Alyvuogių aliejus 6 valg. š.

Česnakai 4 vnt. smulkinti

Čiobreliai 1 arbat. š. džiovinto

Raudonėliai 0,5 arbat. š. džiovinto

Druska 1 arbat. š.

Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. šviežiai maltų

Citrinos žievelė 0,5 arbat. š. šviežiai tarkuotos

Gaminimo eiga:

  1. Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus vištieną, užspaudžiamame maiše.
  2. Sudėkite vištienos krūtinėlę į maišo vidų ir tolygiai paskirstykite marinatą. Įdėkite maišą į dubenį ir palikite šaldytuve nuo 4 iki 12 valandų.
  3. Įkaitinkite kepsninę iki aukštos temperatūros, o groteles patepkite alyvuogių aliejumi.
  4. Vištienos krūtinėlę dėkite į kepsninę taip, kad ant viršaus liktų kuo daugiau marinato. Kepkite apie keletą minučių iš abiejų pusių.

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Agurkų mišrainė žiemai

Agurkų mišrainės žiemai su garstyčiomis receptas

Aštrus padažas žiemai

Aštraus sodraus ir švelnaus skonio padažo žiemai receptas

Cukinijų mišrainė su ananasais Uncle Ben's

Uncle Ben's cukinijų mišrainės su ananasais receptas

Geltonžiedės sedulos uogienė

Uogienė iš kizilo, džemas iš geltonžiedės sedulos, uogienės iš kizilo receptas

Marinatai vištienai

Marinatai vištienai: marinatas vištienai su citrina žolelėmis ir česnaku, vištiena marinuota su jogurto marinatu, marinatas vištienai su garstyčiomis ir medumi.

Marinuotos cukinijos

Daržovių marinavimas, marinuotos cukinijos, marinuotos cukinijos žiemai

Naminiai krienai

Skanių krienų receptas, kaip padaryti naminius krienus, krienų paruošimas

Naminis pomidorų padažas

Geriausių naminių pomidorų padažų receptai

Padažai prie vištienos

Geriausi padažai prie vištienos. Mango ir aitriųjų paprikų padažas prie vištienos, šaltalankių padažas prie vištienos, sviesto ir acto padažas prie vištienos.

Raugintos cukinijos

Daržovių rauginimas, raugintos cukinijos, raugintos cukinijos žiemai

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: