Krabų mėsa turi nuostabų skonį, todėl dažnai nereikalauja papildomų padažų. Tačiau yra patiekalų, kuriems kreminis padažas suteikia ypatingo skonio ir tekstūros. Šis krabų padažas paruošiamas per maždaug 30 minučių, o gal net greičiau.
Ingredientai:
- 5 česnako skiltelės (arba smulkiai pjaustytas svogūnas)
- 3 šaukštai sviesto
- 200 ml kokybiško pusiau sauso baltojo vyno
- Pusės citrinos sultys
- 200 ml sultinio (žuvies arba vištienos)
- 2 šaukštai miltų
- 100 ml grietinėlės
- 1 šaukštas medaus
- Pusė šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- 50 g šviežių krapų
- 50 g petražolių lapelių
Originaliame recepte taip pat naudojami peletrūno lapeliai, todėl šis padažas dažnai vadinamas taragono padažu.
Paruošimas:
-
Pirmiausia, įkaitinkite 2 šaukštus sviesto keptuvėje, tada pridėkite smulkintą česnaką. Kepkite, kol česnakas taps auksinis, bet nesudegins. Tada supilkite baltąjį vyną ir kaitinkite apie pusę minutės, kad dalis vyno išgaruotų.
-
Įpilkite citrinos sultis, sultinį ir medų, maišykite, kad visi ingredientai susijungtų.
-
Kitoje keptuvėje arba puode ištirpinkite likusį sviestą ir suberkite miltus. Maišydami kepti, kol mišinys taps švelniai auksinis. Tada supilkite anksčiau paruoštą skystį ir maišykite, kad susidarytų vientisas padažas.
-
Kai padažas pradės tirštėti, įpilkite grietinėlę, suberkite maltus juoduosius pipirus ir smulkintus krapus bei petražoles. Toliau maišykite, bet nevirkite, kad padažas išlaikytų švelnią tekstūrą.
Padažas puikiai tiks prie įvairių patiekalų su krabais, suteikdamas jiems papildomą skonio sluoksnį.
Temos straipsniai
Krevetės grietinėlės padaže
Keptų krevečių grietinėlės padaže receptas, puikus receptas su krevetėmis
Padažas krabams
Krabų padažas, kaip paruošti kreminį padažą krabams, omarams, krevetėms
Prancūziška žuvies sriuba Bouillabaisse
Prancūziškos Viduržemio jūros Marselio sriubos Bouillabaisse receptas
Užtepėlė iš krabų lazdelių
Pikantiško skonio greitai pagaminama užtepėlė iš krabų lazdelių, silkės, ricotta sūrio