Kiaulienos išpjovos medalionai grietinėlėje
Atnaujinta: 2020-03-09

    Išpjova gerokai skiriasi nuo likusios kiaulės mėsos. Tai liesiausia, minkščiausia ir gerai paruošus labai skani kiaulienos mėsa. Perkant išpjovą stenkitės rinktis kuo mažesnę ir kuo šviesesnę. Tai jauno gyvulio požymis, kuo bus jaunesnis, tuo išpjova minkštesnė. 

    Padarysime ir garnyrą kuris bus ne ką prastesnis nei pagrindinis patiekalas. 

1 kg išpjovos, tai bus 2 išpjovos,
0,3 l neriebios giretinėlės,
2 svogūnai,
4 česnako skiltelės,

Garnyrui:

0,5 kg. mažųjų bulvyčių,
Pusė kalafioro,
0,4 kg. briuselio kopūstų,
0,2 kg šalotinių svogūnų,
200 g pievagrybių,
6 skiltelės česnako,
100 g sviesto,
Šaukštelis džiovintų krapų ir petražolių,
Šaukštelį argano aliejaus ar kitokio riešutinio aliejaus,
5o g gero aliejaus,
Druska, pipirai

 Pradedame nuo garnyro. Nuplauname daržoves ir sudedame į didelį puodą. Išmaišome su kiek aliejaus, druskos ir pipirų. Sudedame į orkaitės indą ir 200 laipsnių temperatūroje palaikome 30 minučių. 
 Ištirpdome sviestą, įspaudžiame į jį česnaką ir sudedame džiovintus krapus ir petražoles. Įpilame šaukštelį argano aliejaus. Po pusvalandžio supilsime mišinį ant daržovių ir jas palaikome 150 laipsnių temperatūroje dar 10 minučių. 

Bulvių kepimas orkaitėje

  Mėsą supjaustome 1,5 - 2 centimetrų gabaliukais. Galima kiek nestipriai padaužyti mėsos plaktuku ar delnu. Įkaitinam keptuvėje aliejų ir sudedame mėsą. Apvertus padruskiname ir papipiriname, į tarpelius sudedame pjaustytą svogūną ir česnakus. Apskrudinus sudedame į puodą. Greičiausiai kepti reikės per du kartus, mėsa išdėliojama vienu sluoksniu, kad pakaktų karščio ir ji apskrustų. 
 

  Mėsa su keptais svogūnais ir česnakais kiek patroškinama įpylus samtelį vištienos sultinio. Įdedame raudonėlio, petražolių, kiek čiobrelio. Tinka gelsvė. Troškiname apie 10 minučių, tada supilama grietinėlė. Grietinėlei neleidžiame užvirti, galima įspausti prieš pabaigą kelias skilteles česnako ir kiek žalių prieskonių kaip krapai ir petražolės. Uždengiam dangčiu ir leidžiam kiek pasitroškinti. 

 Kiaulienos medalionai grietinėlėje

 

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Faršo paplotėliai orkaitėje

Orkaitėje kepti faršo paplotėliai su bulvėmis ir sūriu stožki

Kiaulienos išpjovos medalionai grietinėlėje

Minkštučiai kiaulienos išpjovos medalionai patroškinti grietinėlėje

Kiaulienos sprandinės šašlykas marinuotas kefyre

Kaip pagaminti minkštutėlį kiaulienos šašlyką išmarinuotą kefyre

Kiaulienos troškinys aštriame padaže

Aštrus kiaulienos troškinys užkeptas su pievagrybiais

Troškinys špižinėje puodynėje

Kaimiško mėsos ir bulvių troškinio ketaus puodynėje gaminimo receptas

Velykiniai kiaulienos patiekalai

Velykų kiaulienos receptai. Tradicinė šaltiena, netikras zuikis bei gardūs kiaulienos šonkauliukai šventiniam Velykų stalui.

Šašlykas marinuotas aluje

Aluje marinuoto šašlyko receptas

Žarijose skrudinti šonkauliukai

Žiemos orui tinkantis žarijose keptų šonkauliukų receptas

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: