Jautienos antrekotas
Atnaujinta: 2021-02-09
  • jautienos_antrekotas

Jautienos antrekotas

Jautienos antrekotas yra prancūzų virtuvės klasika. Antrekotas yra jautienos šonkaulio dalis ir sultinga bei aromatinga mėsa gali būti  kepama tiek darbo dienomis, tiek švenčių. Kaip pasigaminti jautienos antrekotą? Keptuvėje, ypač grilio keptuvėje, mėsa greitai iškepa. Norėdami pagaminti švelnų patiekalą, gaminkite jautienos antrekotą orkaitėje.

 

jautienos_antrekotas

 

Ingredientai (2 porcijos):

 

  • Jautienos filė - 450-500 g
  • Alyvuogių aliejus– 2 valg.  šaukštai
  • Maltų pipirų mišinys – 1 valg. šaukštas
  • Druska pagal skonį

 

Paruošimas:

  • Išsirenkame aukštos kokybės jautienos filė.Tai yra gerai paruošto antrekoto pagrindinė paslaptis.Mėsos storis turėtų būti ne mažesnis kaip 1,5 cm, bet geriausia 3-5 cm. Atskirkite mėsą nuo kaulo ir supjaustykite į 2 dalis.
  • Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, kitaip drėgmės perteklius neleis jai kepti - ji troškinsis. Pabarstykite antrekotą pipirais ir druska, o mėsą gerai ištrynkite iš visų pusių. Apšlakstykite mėsą aukštos temperatūros alyvuogių aliejumi.
  • Gerai pašildykite keptuvę.Įdėkite mėsą ir kepkite ant stiprios ugnies maždaug 5 minutes iš vienos pusės.Būkite kantrūs. Neverskite jo anksčiau laiko.
  • Apverskite mėsą ir kepkite dar 5–7 minutes ant vidutinės ugnies.Jautieną perkelkite į lėkštę, uždenkite folija ir palikite gulėti 5–7 minutes.Norėdami išvengti kruvinos mėsos, galite pailginti kepimo laiką arba perkelti jautieną į foliją ir visiškai paruošti ją orkaitėje. Skanaus!

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Faršo paplotėliai orkaitėje

Orkaitėje kepti faršo paplotėliai su bulvėmis ir sūriu stožki

Guliašas su jautiena

Klasikinis jautienos guliašas - receptas iš tradicinės vengrų virtuvės.

Jautienos antrekotas

Jautienos antrekotas yra bene populiariausias patiekalas iš jautienos, ir ne mažiau - skanus.

Jautienos befstrogenas

Jautienos befstrogenas yra rusiškas patiekalas, kuris populiarus visame pasaulyje.

Jautienos ir daržovių suktinukai

Tortilijų suktinukai su jautiena ir daržovėmis

Jautienos steikas

Keptas jautienos steikas yra vienas geresnių bei sotesnių mėsos patiekalų.

Jautienos troškinys su morkomis ir svogūnais 

Jautienos troškinys su morkomis ir svogūnais bei kitomis daržovėmis, yra gana paprastas bet skaniai pagaminamas receptas.

Liulia kebabas

Kaip pagaminti minkštutėlį, tirpstantį liulia kebabą. Tikro liulia kebabo gamybos receptas

Makaronai su jautienos padažu

Makaronai su jautienos faršu gaunasi maistingi, o konservuotų pomidorų dėka - sultingi ir originalūs.

Naminis jautienos karpačas

„Carpaccio“ yra tradicinis šalto užkandis Italijoje, kuris dažniausiai ruošiamas iš žalios mėsos ar žuvies.

Čili sriuba su jautiena

Čili sriuba yra vienas geriausių patiekalų iš jautienos, kuris yra gana dažnai gaminamas beveik kiekvienoje virtuvėje.