Jautienos ir daržovių suktinukai
Atnaujinta: 2020-09-29
  • Jautienos ir daržovių suktinukai

"Greito maisto" užkandinių patiekalai gali būti pakankamai sveiki, jeigu, žinoma, ruošti namuose. Tortilijų suktinukai gaminami pakankamai ilgai, todėl "greitu maistu" nepavadinsi, tačiau rezultatas tikrai džiugina - skanūs, traškia išore ir su ypatingai sultingu įdaru.

6 suktinukams prireiks:

300 g. jautienos kumpio

6 vnt. tortilijų lakštų

dubelėlio pjaustytų salotų

3 vnt. nedidelių pomidorų

3 vnt. marinuotų agurkų

1 mėlynojo svogūno

lauro lapo, druskos, pipirų

Padažui:

3 v.š. 30% grietinės

3 v.š. majonezo

3 v.š. lydyto tepamojo sūrelio

1 v.š. grūdėtų garstyčių

2-3 skiltelės česnako

druskos, pipirų

Paruošimas;

Iš pradžių reikia paruošti mėsą: nuplauti, įdėti į puodą ar dangčiu uždengiamą keptuvę, įmesti lauro lapelį, užberti druskos, pipirų, įpilti šiek tiek vandens ir troškinti nedidelėje kaitroje 2-3 val., arba kol mėsa pradės lengvai irti gnybiant šakute. Išvirus išimti iš puodo, ataušinti ir šakute sugnaibyti, išardyti mėsą, kad liktų nedideli gabalėliai.

Padažo ingredientus sumaišyti, įspausti kelias skilteles česnako, pasūdyti, užberti kiek norisi pipirų.

Daržoves supjaustyti. Tortilijos lakštą gausiai patepti padažu. Jei lakštas labai sausas ir lūžta - patepus padažu šiek tiek palaukti. Tada dėti salotų, mėsos, pomidorų, agurkų, svogūno. Tortilijos apatinį kraštą užlenkti, šoninius kraštus užlenkti taip, kad jie vienas kitą uždengtų. Užlenktaisiais kraštais į apačią dėti suktinuką ant vidutiniškai įkaitintos sausos keptuvės. palaukti kol paskrus, apversti ir tiek pat apkepti kitą pusę.

Suktinukus patiekti šiltus, užlenktąją pusę susukus į folijos ar sviestinio popieriaus lakštą.

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Guliašas su jautiena

Klasikinis jautienos guliašas - receptas iš tradicinės vengrų virtuvės.

Jautienos antrekotas

Jautienos antrekotas yra bene populiariausias patiekalas iš jautienos, ir ne mažiau - skanus.

Jautienos befstrogenas

Jautienos befstrogenas yra rusiškas patiekalas, kuris populiarus visame pasaulyje.

Jautienos ir daržovių suktinukai

Tortilijų suktinukai su jautiena ir daržovėmis

Jautienos steikas

Keptas jautienos steikas yra vienas geresnių bei sotesnių mėsos patiekalų.

Jautienos troškinys su morkomis ir svogūnais 

Jautienos troškinys su morkomis ir svogūnais bei kitomis daržovėmis, yra gana paprastas bet skaniai pagaminamas receptas.

Makaronai su jautienos padažu

Makaronai su jautienos faršu gaunasi maistingi, o konservuotų pomidorų dėka - sultingi ir originalūs.

Naminis jautienos karpačas

„Carpaccio“ yra tradicinis šalto užkandis Italijoje, kuris dažniausiai ruošiamas iš žalios mėsos ar žuvies.

Čili sriuba su jautiena

Čili sriuba yra vienas geriausių patiekalų iš jautienos, kuris yra gana dažnai gaminamas beveik kiekvienoje virtuvėje.