Guliašas su jautiena
Atnaujinta: 2021-02-09
  • guliasas_su_jautienos_mesa

Guliašas su jautiena

Klasikinis jautienos guliašas - receptas iš tradicinės vengrų virtuvės. Naudodamiesi šiuo receptu, visai šeimai galite paruošti skanų patiekalą - jautienos guliašą su padažu pietums ar vakarienei. Mūsų šalyje guliašas, priešingai nei šio patiekalo tėvynėje, kur tai yra sriuba, laikomas antruoju patiekalu. Galbūt jis panašus į sriubą dėl didelio padažo kiekio, kuris yra neatsiejama patiekalo dalis.

 

guliasas_su_jautienos_mesa

 

Ingredientai:

  • Jautienos minkštimas - 450gr
  • Vanduo - 500ml
  • 1 svogūnas
  • Pomidorų padažas - 4 šaukštai
  • Augalinis aliejus - 2 šaukštai
  • Miltai - 1 šaukštas
  • Lauro lapas - 1vnt
  • Malti juodieji pipirai pagal skonį
  • Druska pagal skonį

 

Paruošimas:

  • Paruoškite ingredientus. Jautienos guliašui su padažu reikia: jautienos minkštimo, svogūno, pomidorų pastos arba pomidorų padažo (nebūtina), vandens, miltų, lauro lapų, juodųjų pipirų, druskos.
  • Nuplaukite jautieną, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
  • Nulupkite svogūną ir supjaustykite mažais kubeliais
  • Gilioje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Maišydami kepkite mėsą ant stiprios ugnies, kol pagels.
  • Į keptuvę su mėsa įdėkite susmulkintą svogūną. Kepkite kartais maišydami, apie 5 minutes ant vidutinės ugnies.
  • Pabarstykite mėsą su svogūnais miltais, druska ir pipirais ir kruopščiai išmaišykite. Kepkite dar apie 3 minutes.
  • Į mėsą įpilkite pomidorų padažo. Greitai viską sumaišykite.
  • Į keptuvę supilkite vandenį. Jo gali būti daugiau ar mažiau, nei nurodyta recepte.Svarbiausia, kad vanduo beveik visiškai uždengtų mėsą. Kruopščiai viską sumaišykite. Pridėkite lauro lapus.
  • Troškinkite uždengtą guliašą ant silpnos ugnies, maždaug 1,5 valandos.

Skanaus!

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Faršo paplotėliai orkaitėje

Orkaitėje kepti faršo paplotėliai su bulvėmis ir sūriu stožki

Guliašas su jautiena

Klasikinis jautienos guliašas - receptas iš tradicinės vengrų virtuvės.

Jautienos antrekotas

Jautienos antrekotas yra bene populiariausias patiekalas iš jautienos, ir ne mažiau - skanus.

Jautienos befstrogenas

Jautienos befstrogenas yra rusiškas patiekalas, kuris populiarus visame pasaulyje.

Jautienos ir daržovių suktinukai

Tortilijų suktinukai su jautiena ir daržovėmis

Jautienos steikas

Keptas jautienos steikas yra vienas geresnių bei sotesnių mėsos patiekalų.

Jautienos troškinys su morkomis ir svogūnais 

Jautienos troškinys su morkomis ir svogūnais bei kitomis daržovėmis, yra gana paprastas bet skaniai pagaminamas receptas.

Liulia kebabas

Kaip pagaminti minkštutėlį, tirpstantį liulia kebabą. Tikro liulia kebabo gamybos receptas

Makaronai su jautienos padažu

Makaronai su jautienos faršu gaunasi maistingi, o konservuotų pomidorų dėka - sultingi ir originalūs.

Naminis jautienos karpačas

„Carpaccio“ yra tradicinis šalto užkandis Italijoje, kuris dažniausiai ruošiamas iš žalios mėsos ar žuvies.

Čili sriuba su jautiena

Čili sriuba yra vienas geriausių patiekalų iš jautienos, kuris yra gana dažnai gaminamas beveik kiekvienoje virtuvėje.

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: