Salotos su smidrais
Atnaujinta: 2020-09-29
  • Salotos su smidrais

Gana lengvos, tačiau maistingos smidrų salotos su kruopomis. Kiek perdirbtas libanietiško tabbouleh variantas. Originaliame variente dominuoja bulguras, pomidorai ir petražolės. Ne šiaip saujelė petražolių, bet daugybė petražolių. Su laiku kiek keičiau receptą pridėdamas smidrų, špinatų, rukolos. O gal daugiausiai pakeista ją padarius ne vegetarišką, praturtinant rūkyta žuvimi ar vištiena. Ypač tinka riebios žuvys kaip lašiša, eršketas, šamas.
  Bulguras labai tinka, nes jis labai greitai suminkštėja, net nuo šalto vandens. 

 400 šparagų,
 200 bulguro kruopų,
 150 Rūkytos lašišos,
 200 šviežių petražolių,
 100 žalumynų kaip rukola, špinatai,
 50 sviesto,
 50 aliejaus,

Druskos, juodųjų pipirų

150 g daržovių sultinio. Puikiai tiks iš kietųjų smidro koto dalių.

Bulgurą užpilame verdančių sultiniu ir paliekame uždengus pašusti penketą minučių. Sudedame pjaustytus smidrus, lašišas,  sviestą, aliejų, rukolą, druską ir pipirus. Galiausiai sudedame petražoles ir išmaišome. Dar uždedame dangčiu ir palaikome kol pilnai suminkštės bulguras. 
  Šparagų papildomai virti nereikia, jie suminkštėja karštose salotose.


 

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Pyragas su juodaisiais serbentais

Skanaus pyrago su juodųjų serbentų uogiene receptas

Pyragas su riešutais

Kaip pagaminti skanų pyragą su riešutais

Salotos su smidrais

Sodraus skonio smidrų ir kruopų salotos paskanintos rūkyta žuvimi

Soti perlinių kruopų sriuba

Tiršta, soti ir kiek aitroka sriuba su perlinėmis kruopomis

Tabule salotos

Libanietiškos bulguro kruopų, pomidorų ir petražolių salotos tabbouleh

Tempura tešla

Kaip pagaminti tempura tešlą ir kaip gaminti su tempura tešla

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: