Jautienos befstrogenas
Atnaujinta: 2021-02-09
  • jautienos_befstrogenas

Jautienos befstrogenas 

Jautienos befstrogeno pavadinimas kilęs iš prancūziško Bœuf Stroganoff, bet nepaisant to, kad pavadinimas yra prancūziškas, jautienos befstrogenas yra rusiškas patiekalas, kuris populiarus visame pasaulyje. Idealiausia, jei šis patiekalas gaminamas iš  šviežios jautienos nugarinės, tačiau parduotuvėse ne visada galima gauti būtent šviežios nugarinės, todėl galima naudoti ir šviežios jautienos minkštimą. 

jautienos_befstrogenas

 

Ingredientai:

  • Jautiena -  450 g
  • Svogūnai - 2 vnt
  • Grietinė - 230 g
  • Pomidorų pasta - 2-3 šaukštai
  • Kvietiniai miltai - 1 valgomasis šaukštas
  • Susmulkintos petražolės - 2 šaukštai
  • Druska pagal skonį
  • Augalinis aliejus - 50 ml
  • Malti juodieji pipirai pagal skonį

 

Paruošimas:

  • Jautieną nuplaukite, gerai nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais.
  • Įdėkite mėsos griežinėlius tarp dviejų plėvelės sluoksnių ir atmuškite mėsą.
  • Muštą mėsą supjaustykite plonomis juostelėmis
  • Nulupkite svogūną ir supjaustykite žiedais, tada supjaustykite į keturias dalis.
  • Į aliejumi įkaitintą keptuvę, paberkite druska, pipirais, suberkite svogūną ir kepkite, kol suminkštės.
  • Iškepusius svogūnus pabarstykite miltais ir išmaišykite.
  • Į svogūnus įpilkite grietinės, pomidorų padažo (pagal skonį) ir išmaišykite.
  • Grietinės mišinį užvirkite ir užpilkite trupučiu vandens (vandens tiek, kad padažas nebūtų per tirštas ar skystas).
  • Padažą šiek tiek pavirkite, nuolat maišydami, kad gautumėte norimą tirštumą ir vienodą konsistenciją.Pagardinkite druska ir pipirais.
  • Gerai įkaitinkite kitą keptuvę, užpilkite trupučiu aliejaus ir išdėliokite mėsą.
  • Kepkite mėsą iki minkštumo, pagardinkite druska ir pipirais.
  • Keptą mėsą perkelkite į padažą, sumaišykite ir troškinkite dar 2-3 minutes ant silpnos ugnies. Gero apetito!
Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Faršo paplotėliai orkaitėje

Orkaitėje kepti faršo paplotėliai su bulvėmis ir sūriu stožki

Guliašas su jautiena

Klasikinis jautienos guliašas - receptas iš tradicinės vengrų virtuvės.

Jautienos antrekotas

Jautienos antrekotas yra bene populiariausias patiekalas iš jautienos, ir ne mažiau - skanus.

Jautienos befstrogenas

Jautienos befstrogenas yra rusiškas patiekalas, kuris populiarus visame pasaulyje.

Jautienos ir daržovių suktinukai

Tortilijų suktinukai su jautiena ir daržovėmis

Jautienos steikas

Keptas jautienos steikas yra vienas geresnių bei sotesnių mėsos patiekalų.

Jautienos troškinys su morkomis ir svogūnais 

Jautienos troškinys su morkomis ir svogūnais bei kitomis daržovėmis, yra gana paprastas bet skaniai pagaminamas receptas.

Liulia kebabas

Kaip pagaminti minkštutėlį, tirpstantį liulia kebabą. Tikro liulia kebabo gamybos receptas

Makaronai su jautienos padažu

Makaronai su jautienos faršu gaunasi maistingi, o konservuotų pomidorų dėka - sultingi ir originalūs.

Naminis jautienos karpačas

„Carpaccio“ yra tradicinis šalto užkandis Italijoje, kuris dažniausiai ruošiamas iš žalios mėsos ar žuvies.

Čili sriuba su jautiena

Čili sriuba yra vienas geriausių patiekalų iš jautienos, kuris yra gana dažnai gaminamas beveik kiekvienoje virtuvėje.

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: