Liulia kebabas
Atnaujinta: 2021-08-23

 Paruošti tikrai skanų liulia kebabą reikia tikro meistriškumo. Kadaise teko paragauti tikrą liulia kebabą Alupkos restorane. Jis tapo liulia kebabo etalonu. Bandžiau, dariau, bet nepavyko pasiekti net panašaus skonio. Visai netikėtai aplankius pažįstamam kirgizui padarėm liulia kebabo gaminimo masterklasę. Pagaliau išėjo tai kas ragauta Kryme. O liulia kebabo gamybos receptas visai kitoks nei surasti internete. Surankiota po kruopelytę iš žinančių.

  Pirmoji  problema su kuria bus susidurta tai nuo iešmo krentanti mėsa. Ji sprendžiama parenkant riebesnę mėsą ir ją gerai išminkant. Taip pat į mėsą įdedama trečdalis pilkos ( Palangos tipo) duonos su plutele. 

  Mėsa geriausiai tinkanti yra jautiena arba aviena. Kiauliena netiks nes liulia kebabas pilnai neprakepamas, viduje būna tik dalinai iškepusi mėsa. Geriausiai maišyti liesą mėsą su apie trečdaliu riebalų ar riebios mėsos. 

1 kg maišytos mėsos,
2 skiltelės česnako,
1 didelis svogūnas,
0,3 kg duonos,
Šaukštas druskos, 
Šaukštelis juodųjų pipirų,

  Sumalti mėsą ir kitus ingradientus galima mėsmale. Masterklasei mėsą sumalė Halės turguje. Sumalimo smulkumas  labai daug duoda liulia kebabui. Faršas liulia kebabui neturi būti labai smulkiai sumalamas ( kaip su buitine mėsmale) ar stambiai ( kapojant). Faršas kruopščiai suminkomas. Druska ir juodieji pipirai dedami minkymo metu, verta ragauti. Faršas atidedamas į vėsią patalpą pusvalandžiui.

  Faršas dar paminkomas ir suminkomas graikiško riešuto dydžio rutuliukais. Paruošiame actinį vandenį į kurį merkiamos rankos dedant rutuliukus ant iešmų. Rutuliukus ant iešmo spaudžiame, kad jie išsitemptų. Liulia kebabai susijungia.

liulia kebabo gaminimas

 Kebabams geriausia paruošti žarijas iš obels. Priklausomai nuo žarijų karščio ir atstumo nuo jų apie 5- 10 minučių kepama viena kebabo pusė. Paviršius turi kiek apskrusti. Tada panašiai apkepama kita pusė. 

  Turi gautis minkštutis ir sultingas liulia kebabas. 

 Daugybėje receptų į kebapą siūloma dėti petražoles, ciberžoles, krapus. Tačiau jei gera mėsa visų šių mėsos skonį užmušančių prieskonių nereikia. 

  Man idealus liulia kebabas su saldžiarūgščiu pomidorų padažu. 

jautienos liulia kebabas

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Aviena troškinta orkaitėje

Orkaitėje su daržovėmis keptos avienos receptas

Kepti avienos šonkauliukai

Kaip iškepti sultingus avienos šonkauliukus ant keptuvės

Liulia kebabas

Kaip pagaminti minkštutėlį, tirpstantį liulia kebabą. Tikro liulia kebabo gamybos receptas