Krevetės tempura tešloje
Atnaujinta: 2018-12-25
  • lašiša tempura tešloje

Tempura tešlos recepto paslaptis šaltis. Naudojamas labai atšaldytas gazuotas mineralinis vanduo, į tešlą įdedama papildomai ledo gabaliukų. Tešla gaunama panaši į jogurto konsistenciją.

100 g. Miltų ( ryžių ar kviečių),
Šaukštas krakmolo
200 g. Itin šalto garuoto mineralinio vandens,
1 kiaušinio trynys,
Keli leduko gabaliukai,

Mažesniame mineralinio vandens kiekyje išplakame trynį. Miltus sumaišome su krakmolu, šį mišinį pilame į mineralinį vandenį ir išmaišome. 

Krevetes nulopame palikdami uodegėlę. Užlašiname kiek citrinos, druskos, įspaudžiame česnako. Galima įdėti juodųjų pipirų ir smulkintų krapų. Pamarinuojame pusvalandį.

Jei krevetės bus šlapios, tešla nelips. Galima kiek pavolioti miltuose. Pamirkius iš karto dedame į karštą aliejų. Teisingiausia krevetes dėti, kad aliejus pilnai apsemtų gabaliuką. Tačiau išeis ir kepant keptuvėje įpylus kiek daugiau nei įprasta aliejaus. 

 

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Jūros gėrybių sriuba su grietinėle

Jūros gėrybių sriubos pagamintos žuvies sultinyje receptas

Krevetės tempura tešloje

Užkandis su krevetėmis keptomis tempura tešloje

Įdaryti kiaušiniai su krabų lazdelėmis

Krabų lazdelėmis ir avokadu įdarytos kiaušinių puselės