Jūros gėrybių sriuba su grietinėle
Atnaujinta: 2018-08-27
  • jūros gėrybių sriuba su grietinėle

 Jūros gėrybės visada puikiai dera su grietinėle. 

 600 g. lašišos, galima galvų, nuopjovų. Iš lašišos paruošime sultinį. Vienas iš geresnių variantų pirkti šaldytą lašisos sriubos rinkinį. Greičiausiai šaldė šviežesnę lašišą nei parduodama ant ledo. Ją atšildžius reikėtų gerai nuplauti. Lašišą dedame į 3 litrus šalto vandens ir užverdame. Dedame kelias morkas, svogūną, keletą skiltelių česnako, lauro lapelių, čiobrelio, krapų stiebų. Verdame apie 30 minučių, nukošiam, atšalus nukaulinsim lašišą kurios mėsą įdėsim į sriubą.

500 g. grietinėlės,
150 g. krevečių uodegėlių,
200 g. lukštentų midijų,
200 g mažų aštuonkojų,
200 g. kalmarų,
150 g. krabų lazdelių,
250 g. šviežios žuvies,

200 g burokine tarka tarkuotų morkų,
100 g. smulkintų svogūnų,
20 g. sviesto

Morkas ir svogūnus kiek apkepiname svieste. Puikiai tiks smulkinta prisirpusi paprika.

300 g. kinietiškų ryžių makaronų,
300 g. gūžinių salotų,

Druska, juodieji pipirai, 1 citrina, raudonėlis, krapų viršūnėlės, petražolės lapeliai, 4 česnako skiltelės. 

Pirmuosius į verdantį sultinį dedame aštuonkojus, vėliau makaronus, tada gabaliukais pjaustytą žuvį. Sudedame visas kitas jūros gėrybes. Sudedame kepintas morkas ir smulkiai pjaustytas salotas. Sudedame druską, pipirus, jei kiti prieskoniai sausi dedame ir juos. Įspaudžiame citriną. Žalius priekonių lapelius ir smulkiai pjaustytą česnaką dėsime tik pačioje pabaigoje išjungus ugnį.

   

  

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Jūros gėrybių sriuba su grietinėle

Jūros gėrybių sriubos pagamintos žuvies sultinyje receptas

Krevetės tempura tešloje

Užkandis su krevetėmis keptomis tempura tešloje

Įdaryti kiaušiniai su krabų lazdelėmis

Krabų lazdelėmis ir avokadu įdarytos kiaušinių puselės