Kūčiukų receptas
Atnaujinta: 2023-11-20

Kūčiukai yra tradicinis Kūčių patiekalas. Kūčiūkų prasmė ant stalo primiršta. Kūčiūkai atkeliavo iš graikų, slavų ir gal net žydų tradicijų. Senoviniai kūčiukai tai būvo įvairios kruopos įdėtos į pasaldintą vandenį. Tikriausiai žinomiausi šutinti kviečiai medaus vandenyje. Tarpukaryje kūčiukais vadindavo bandeles su aguonomis

Jums reikės:

  • 130 ml šilto vandens,
  • 10 g šviežių mielių,
  • 1-2 šaukštai cukraus,
  • 250 g miltų,
  • 1 žiupsnelio druskos,
  • 1 šaukšto aliejaus,
  • 25 g aguonų.

Kūčiukai

Kūčiukų gaminimas:

Į šiltą vandenį suberti cukrų (jei norite saldžiau, cukraus berkite daugiau), sudėti mieles ir viską išsukti, kol mielės ištirps. Miltus išsijoti į skystą masę, suberti druską ir užminkyti tešlą. Minkyti tešlą rankomis užtrunka apie 10 minučių. Galiausiai supilti aliejų ir aguonas ir dar kartą paminkyti. Uždengti ir leisti pakilti dvigubai.

Pakilusią tešlą pasidalinti į 4 dalis. Kiekvieną dalį išvolioti į virveles. Supjaustyti 1 cm gabaliukais. Kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi ir sudėti kūčiukus. Pašauti į 180° C orkaitę 15-20 min.
Ataušusius susidėti į krepšelį ar sandarią dėžutę.
Skanaus!

Birutė S.

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

... 12 Kūčių patiekalų

Burokėlių mišrainė su pupelėmis

Tradicinės burokėlių salotos su pupelėmis receptas

... silkės patiekalai Kūčioms
... džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai
... Įdarytas kiaušinis su silke
... kūčiukų receptas
... silkė su morkomis
... sveikuoliu salotos
... įdarytas kiaušinis su lašiša