Trinta baravykų sriuba
Atnaujinta: 2023-09-12

  Baravykų trintos sriubos geriausiai atskleidžia baravykų skonį. Geros baravykinės sriubos paslaptys yra kelios, jas žinodami persjausite mišelininių restoranų trintas kremines baravykines sriubas.     Pirmiausia tai baravykas. Trintai sriubai geriausiai tinka vidutinio amžiaus baravykas. Jį atskirsite pagal žalsvą apačią. Jo skonis sodresnis nei baltos apačios jaunučio baravyko, jis kietesnis ir taip pat skanesnis nei senas baravykas atiduodantis medžiagas sporų brandinimui. 
   Kepti baravyką galima tik ant sviesto, sviestas paryškina jo skonį. Vietoj vandens naudoti lengvą vištienos arba daržovių sultinį. Sultinį taip pat verta pasigaminti pačiam, verdant mėsą dėti į šaltą vandenį, kad sultinys daugiau ištrauktų skonio iš mėsos. Dėti į sultinį morkų, svogūnų, kad paimti jų cukrų ir skonius.
  

1 kg baravykų,
2 vidutinio dydžio svogūnai,
2 morkos,
3 didelės bulvės,
70 g sviesto,
150 g grietinėlės,
2 šaukštai miltų,
Šaukštelis druskos, šaukštelio galiukas juodųjų pipirų,
1 l sultinio,
Petražolė, raudonėlis

Svogūnus ir morkas pjaustome smulkiai ir kepame ant sviesto. Kepame ant vidutinės ugnies, nes užkaitinus sveistas sudega. Galima kepti dozėmis, kad nebūtų storas sluoksnis ir svogūnai ir morkos, nors kiek apkeptų, o nesitroškintų. Tam praverčia ir maišymas. Prieš pabaigą įdedami miltai ir išmaišoma. Keptuvės turinys sudedamas į storadugnį puodą ir užpilamas samčiu sultinio. Įdedamos smulkiai pjaustytos bulvės.
  Keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame pjaustytus grybus. Grybus svarbu nepermirkyti. Jie pradžioje kruopščiai apvalomi, vėliau praplaunami ir nusausinami. 

  Kai bulvės suminkštėja dedami grybai, druska, petražolė, raudonėlis. Kiek pavirus įberiami juodieji pipirai ir grietinėlė. Neleidus užvirti puodas nukeliamas. Palaikoma  7 - 8 minutės, tada sriuba sublenderiuojama.
  Vėl statoma ant ugnies ir palaikoma iki užvirimo.

Patiekiama giliose lėkštėse, galima papuošti kokybiško aliejaus juostelėmis, baltos duonos džiuvėsėliais. 

Trinta baravykų sriuba

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Baravykai troškinti grietinėje

Kaip skaniai paruošti baravykus

Kepti baravykai

Skaniausias baravykų kepimas, baravykų kepimas svieste

Kreminė baravykų sriuba

Trinta kreminė sriuba iš baravykų, originalus kreminės baravykų sriubos receptas

Rissoto su baravykais ir vištiena

Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena

Svieste kepti traškūs baravykai

Pats geriausias baravyko skonį atskleidžiantis receptas

Trinta baravykų sriuba

Kreminė trinta baravykų sriuba, trintos baravykų sriubos receptas