Pavasaris raugintų kopūstų metas. Su kiekvienu mėnesiu nuo pastatymo kopūstai rūgštėja. Pavasarį rauginti kopūstai pasiekia būklę kai salotoms jų nelabai panaudosi. Tačiau raugintų kopūstų troškinys ar sriuba ideali išeitis kopūstų panaudojimui.
Pagrindinė skanios raugintų kopūstų sriubos taisyklė tai sodrus mėsos sultinys ir įdėti kopūstus paskutiniais. Rugštūs kopūstai įdėti anksčiau į sriubą išlaiko indradientų kietumą. Be to kam naikinti paskutinius likusius vitaminus ilgu virimu.
Pats sultinys prodeda labai daug skonio raugintų kopūstų sriubai. Geriausias sultinys iš jautienos kaulų. Tiesiog idealiai tinka jautienos kulninė. Virti reikėtų bent trejetą valandų. Tinka ir kiti jautienos kaulai, jie dar priduos kiek kitokio skonio. Kaulai su daugiau kremzlių ir riebalų padaro sultinį riebesnį ir klampesnį. Jei virti 5-6 valandas kaulai ima minkštėti, net išsiskiria viskas kas įmanoma. Verdant vanduo nugaruoja, todėl kuo ilgiau virsit, tuo pradžioje daugiau pilama. Auksinė sultinio taisyklė -nedapilti verdant papildomo vandens. Į 4 litrus vandens dedu 1,5 kilogramo kaulų.
Čia dar galimi skirtumai. "Darbininkiškai" išsaugome riebalus iš karto į karštą sultinį dedame ingradientus. Aristokratiškesnė sriuba gausis sultinį atšaldžius ir nugriebus paviršiuje sušalusius riebalus. Sriubą dar kiek pašildome, nupilame sultinį ir nukauliname išvirusią mėsą.
Sultinys daugiau skonio turė jei jį praturtinti daržovėmis. Pačioje virimo pradžioje malonaus aštrumo sriuboje suteiks įdėta ankštis aštriosios paprikos. Aromato priduos lauro lapeliai ir po kiek laiko čiobreliai. Po kiek laiko galima įdėti svogūną , morką ir pusę neluptos česnako galvutės .
Sultinį paruošti užims daugiausiai laiko, pačiai sriubai pakaks valandos
4 litrai sultinio,
1 kg. raugintų kopūstų,
0.5 kg bulvių,
1 didelis svogūnas 0,3 kg,
2 morkos 0,3 kg,
Aliejaus 3 šaukštai,
Šaukštelis kumyno,
Šaukštas įvairių žolelių - raudonėlio, čiobrelio, petražolių, gelsvės
Druska, pipirai
Į sultinį sudedame išvirtą mėsą, bulves. Tuo pat metu kepame stambiai pjaustytus svogūnus ir smulkiai pjaustytas morkas. Bulvėms suminkštėjus dedame apkeptus svogūnus ir morkas ir dar paverdame 10 minučių. Tada sudedame raugintus kopūstus ir prieskonius. Verdame dar pusvalandį.
Išjungus ugnį galima įdėti smulkiai pjaustytų žalių prieskonių ir keltą smulkiai supjaustytų česnakų.
Temos straipsniai
Rauginti kopūstai
Kopūstų rauginimas, naminio kopūstų rauginimo receptas, klasikinis ir korėjietiškas kopūstų rauginimo receptas
Raugintų kopūstų sriuba
Geriausia kopūstų sriuba, kaip pagaminti skanią kopūstų sriubą
Troškinti rauginti kopūstai
Raugintų kopūstų troškinys su dešrelėmis
Šernienos troškinys su raugintais kopūstais
Raugintų kopūstų troškinys su šerniena, šernienos ir kopūstų troškinio receptas
Šviežių kopūstų sriuba
Šviežių kopūstų sriubos su mėsa receptas