Šviežių kopūstų sriuba
Atnaujinta: 2019-04-26
  • Šviežių kopūstų sriuba

Šviežių kopūstų sriuba su mėsa

Apie kopūstų sriubą tenka išgirsti įdomių nuomonių, ypač iš anglo saksų. Kaip galima valgyti tokią smirdinčią sriubą. Sunkiai suvokiamas toks jų požiūris, nes kopūstų sriuba yra viena iš skaniausių ir kvapiausių sriubų. Kopūstų sriuba patenka į dietinių patiekalų topus. Tik gal ne tokia kokią labiausiai mėgstu – su daug mėsos ir geru ir riebiu mėsos sultiniu. Tačiau pradžiai pradėsiu nuo paprasto kopūstų sriubos recepto. Tačiau su geru sultiniu.

Sultiniui reikės:  Jautienos arba veršienos kaulai 1 kg, patys geriausi yra kulninė. Kulninės kauliukas su čiulpais suteikia labai gerą skonį sultiniui. Nugraibius putas įdedame keletą lauto lapų, čiobrelio žiupsnį. Sultiniui dar reikės keletos morkų ir svogūnų. Geras ir riebus sultinys bus tik po keletos valandų.

Sriubai reikės:

3 bulvių 0,2 kg, 3 morkų  0,2 kg, 2 svogūnų 0,15 kg, 4 česnako skilteles, Nedidelį kopūstą  0,5 kg,

Druska, juodieji pipirai

Į nukoštą sultinį sudedame pjaustytas bulves ir kopūstus. Sugražiname nukaulintą mėsą. Ant aliejaus pakepiname svogūnus, česnakus ir smulkiai pjaustytas morkas. Sudedame tai į verdamą kopūstų sriubą. Prieš pabaigą dedame druską, juoduosius pipirus. Verdame dar penkiolika minučių. Išjungus puodą sudedame kiek pjaustrytų petražolių ir dar palaikome dešimtį minučių.

Šventinis kopūstų sriubos receptas su veršiena

Tikra skonių jūra gaunasi įdedant gerokai daugiau ingradientų. Sultinį taip pat kiek kitaip padarysim. Sultiniui naudojama veršienos kulninė. Jos reikės poros kilogramų. Mėsą apipjaustome, ją į sriubą įdėsime apkepintą. Ši mėsa yra kieta ir taip paprastai ji nesuminkštės. Tačiau tuo pat metu gerai paruošus tai yra viena iš skaniausių veršienos mėsų. Veršieną supjaustome smulkiai ir porcijomis apkepiname gerai įkaitintoje keptuvėje. Apvertus įdedame kiek svogūnų ir česnakų. Pamaišom ir atidedame į puodą.

Šioje sriuboje nebus naudojamos bulvės, vietoj jų bus naudojama paprikos apie 0,3 kg. Taip pat pora šimtų gramų pievagrybių. Apkepinam dar atskirai keletą svogūnų, česnakų, smulkiai pjaustytų morkų, paprikų, pievagrybių. Apkepinus dedame ant mėsos. Užpilame keletą samčių sultinio ir troškiname apie valandą. Nors mėsa itin neišminkštėja, tačiau išlieka sultinga ir skani. Po mėsos troškinimo sudedame kopūstus, užpilame sultinį, sudedame nukaulintą mėsą ir dar verdame šviežių kopūstų sriubą apie pusvalandį. Prieš pabaigą įdedame šviežių prieskonių ir palaikome uždengus dangtį dešimt minučių.

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Rauginti kopūstai

Kopūstų rauginimas, naminio kopūstų rauginimo receptas, klasikinis ir korėjietiškas kopūstų rauginimo receptas

Raugintų kopūstų sriuba

Geriausia kopūstų sriuba, kaip pagaminti skanią kopūstų sriubą

Troškinti rauginti kopūstai

Raugintų kopūstų troškinys su dešrelėmis

Šernienos troškinys su raugintais kopūstais

Raugintų kopūstų troškinys su šerniena, šernienos ir kopūstų troškinio receptas

Šviežių kopūstų sriuba

Šviežių kopūstų sriubos su mėsa receptas