Marinuota paprika
Atnaujinta: 2020-09-15
  • marinuotos paprikos

    marinuotos paprikos

  Jei nuvažiuoti į daržovių bazę tai nesunkiai surasite paprikų už šviežių bulvių kainą. Vertinant tai, kad paprika labai skani ir naudinga  daržovė, o marinuota dar skanesnė -  visai patrauklu pasidaryti naminius paprikų konservus. Jau dešimtį metų pavyksta padaryti skanesnę marinuotą papriką nei perkama parduotuvėje. Ši marinuota  paprika labai tinka prie mėsos, tinka greitai paruošti pikantišką sriubą. Tai idealios salotos ant šventinio stalo. Įvairumui verta pasidaryti keletą skirtingų marinuotų paprikų konservų.

Paprikos 3 kg,
Aštriosios paprikos 1-2 aštriosios paprikos ankštis,

 Marinatui:

Vanduo - 1 l;
Cukrus - 1,5 stiklinės, 
Druska - 3 šaukštai,
Obuolių acto 9% acto, 1,5 stiklinės,
Stiklinė aliejaus

 

Nuplaukite pipirus vėsiame vandenyje, nusausinkite, nuimamas kotelis ir išimamos sėklas. Paprikas supjaustykite plonomis ilgomis, maždaug 2  -3 cm pločio juostelėmis. 

Marinate 10 minučių paverdame ir suminkštiname paprikas.  Sudedame paprikas ir marinatą į stiklainiukus ,  užsukame dangteliais, apverčiame ir ataušiname.

 Gana įdomus receptas dedant dvigubai daugiau acto. Paprika apverdama marinate be aliejaus, nupilama. Sudedame paprikas  į indelius ir užpilama aliejumi. Gaunasi švelnesnis skonis.

 Gana įdomus skonis gaunasi maišant paprikas su obuoliais panašia proporcija. Marinatas naudojamas tas pats. Tik reikėtų kiek pavirus sudėti į stiklainiukus nupylus marinatą. Marinatą naujai užviriname ir supilame į stiklainiukus. Darant didesniuose stiklainiuose verta marinatą dar kartą nupilti prieš užsukant dangteliais. 

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

... cukinijų mišrainė su paprikomis
... marinuotos paprikos
... Marinuotos paprikos su medumi
... Paprika pomidorų sultyse