Tobulas varškės apkepas
Atnaujinta: 2021-10-05

Lengvai ir greitai pagaminamas patiekalas tiks kiekvieno skoniui. Saldų ir purų varškės apkepą, praturtintą baltymais ir kitom naudingomis medžiagomis galima patiekti su uogiene, grietine, uogomis ar šokoladu. 

varškės apkepas su razinom

Tobulas varškės apkepas

Ingredientai

  • 1 kg liesos varškės
  • 12 valg. š. manų kruopų
  • 1,5 puodelio pieno
  • 6 dideli kiaušiniai
  • 9 valg. š. cukraus
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • 2 šaukštai razinų
  • keli lašai romo ekstrakto (nebūtinai)

 

Gaminimo eiga

  1. Supilame manų kruopas į dubenėlį ir užpilame pienu. Paliekame kruopas išbrinkti.
  2. Į kitą dubenį dedame kiaušinių trinius, varškę, cukrų, vanilinį cukrų ir maišome viską iki purios baltos vientisos masės.
  3. Toliau į dubenį supilame išbrinkusias manų kruopas ir įlašinkite kels lašus romo ekstrakto. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Kitame dubenyje iki standžių putų išplakame kiaušinių baltymus ir supilame jus į dubenį su visais kitais produktais. Lėtai išmaišome viską į vientisą masę. Kai masė tampa vientisa, supilame į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi.
  5. Kepame 190°C temperatūroje, įkaitintoje orkaitėje apie 45-50min.
  6. Skanaus!
Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Tobulas varškės apkepas

Greitai ir lengvai pagaminamas tobulas varškės apkepas tiks visai šeimai. Varškės apkepas su razinomis praturtintas naudingomis maistinėmis medžiagomis tiks ir patiks kiekvienam.

Varškės apkepas

Pasirinkite sau tinkantį tobulą varškės apkepo receptą. Purus ir burnoje tirpstantis varškės apkepo receptas puikiai tiks šeimos vakarienei.