Stirnienos kepsneliai grietinėlės padaže
Atnaujinta: 2018-02-27
  • stirnienos_kepsneliai_grietinėlės_padaže

Idealiausiai šiam patiekalui tinka išpjautinė. Deja išpjautinė labai greitai baigiasi. Pašalinus visas plėves galima panaudoti kumpio mėsą. Pjaustyti ją reikėtų išilgai raumens. Išpjautinės pasidaro natūraliai beveik apvalūs "medaljonai", kumpio supjaustome nedideliais 5 x5 gabaliukais.

Įkaitiname keptuvėje aliejų. Galima įmesti stambiai pjaustytą česnaką, rozmariną, aštriosios paprikos gabaliuką, čiobrekio šakelę. Stirnos jaunikliui užtektų tik česnako ir čiobrelio, kvapo jis beveik neturi. Senesniai stirnai ar stirninui gali prireikti daugiau prieskonių. Labai puikiai tinka rozmarinas. Ant įkaitinto aliejaus apkepiname mėsos gabaliukus iš abiejų pusių. Kepiname po kelias minutes kol paviršius švelniai apskrus. Pirmą kartą apvertus gabaliukus pabarstome druska ir juodaisiais pipirais. Pakepinus atidedame į šoną.


Jei kepsime 4 žmonėms, sočiai pavalgyti reikės 1 kg mėsos. Tačiau jei tai išpjautinė, tai kuo tikriausias delikatesas ir jis geriau tiks kaip užkanda prie labai gero salsvoko vyno. Šiuo atveju puikiai tiko australietiškas traminer ir rislingo vynuogių vynas.

1 kg stirnienos,
Čiobrelis, rozmarinas, 3 skiltelės česnako, aštriosios paprikos

Druska, juodieji pipirai

0,3 kg svogūnų,
0,1 kg sviesto
0,3 kg morkų,
0,4 l 30+procentų grietinėlės,
0,3 l stirnos kaulų sultinio
Raudonėlio, petrazolės


Kaitiname aliejų ir sviestą, jame kepsime svogūnus. Galima įpjaustyti keletą česnakų, įmesti keletą čiobrelio minkštųjų viršūnėlių. Apkepinus svogūnus, dedame gana smulkiai supjaustytas morkas ir jas kepiname 5 minutes. Įpilame sultinio, sudedame mėsos gabaliukus ir troškiname 15 minučių.

Suberiame pjaustytą raudonėlį ir petražoles, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį. Maišydami pilame grietinėlę. Grietinėlei neleidžiame užvirti, išjungiame ugnį ir palaikome 2- 3 minutes uždengus dangčiu.

Puikiai tinka valgant su balta duona.

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Garuose paruoštos galvos

Patiekalas iš garuose paruoštų galvų

Kreminė moliūgų sriuba su stirniena

Moliūgai, šakninė petražolė, stirniena, žiediniai kopūstai su kokosų pienu

Stirnienos karpačo

Tikriausiai pats įspūdingiausias patiekalas iš stirnienos yra karpačo

Stirnienos kepsneliai grietinėlės padaže

Stirniena su grietinėle tiesiog idealiai derinasi, itin skanaus stirnienos patiekalo receptas