Stirnienos karpačo
Atnaujinta: 2018-02-26
  • stirnienos karpačo receptas

Stirnienos karpačio geriausiai tiks  išpjova. Tai nedidelis itin minkštas raumenų sluoksnis šalia stuburo. Mėgautis šia mėsa geriausia net negadinant terminiu apdorojimu. Vienas iš geresnių būdų pasidaryti karpačo. Lėkštėje išdėliotos plonai supjaustytos stirnos išpjovos juostelės padarys įspūdį bet kokiam svečiui.

Plonai supjautyti išpjovą įmanoma ją prieš tai sušaldant. Aš vynioju gabalą išpjovos į maistui skirtą celofaną ir 30 - 40 minučių dedu į šaldiklį. Per tokį laiką mėsa nespėja pilnai sustingti, tačiau pakankamai sukietėja, kad būtų galima pjaustyti plonais griežinėliais. Kuo mėsa stipriau sušaldyta tuo ploniau bus galima supjaustyti. Tačiau tuo pačiu šaldant prarandama dalis mėsos skonio.

200 g stirnienos išpjovos,
Pusė šaukštelio druskos,
Juodųjų pipirų, 
Citrina

Pašaldytą mėsą plonai supjaustome, sudedame į lėkšte, pasūdome, užberiame pipirų ir užlašiname kiek citrinos sulčių.

Lėkštėje ir valgant karpačo idealiai derės su gražgarstės lapais. Puikiai dera su saldesniais traminer ar risling vynais.

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Garuose paruoštos galvos

Patiekalas iš garuose paruoštų galvų

Kreminė moliūgų sriuba su stirniena

Moliūgai, šakninė petražolė, stirniena, žiediniai kopūstai su kokosų pienu

Stirnienos karpačo

Tikriausiai pats įspūdingiausias patiekalas iš stirnienos yra karpačo

Stirnienos kepsneliai grietinėlės padaže

Stirniena su grietinėle tiesiog idealiai derinasi, itin skanaus stirnienos patiekalo receptas