Kreminė moliūgų sriuba su stirniena
Atnaujinta: 2018-02-27
  • Kreminė moliūgų sriuba su stirniena

Tai gana neįprasta saldaus skonio sriuba. Puikiai tiks draugų renginiui, ją galima gana greitai paruošti.

 1,5 kg stirnienos kauliukų. Naudojau vieną priekinį kumpį su kaulu, šonkaulius, kaklą.
 1,5 kg saldesnių moliūgų,
 0,4 kg petražolės šaknų,
  0,4 l kokosų pieno,
  1 kg žiedinių kopūstų ( kalafijorų)
  1 didelis svogūnas

 0,5 šaukštelio cinamono, 0,3 šaukštelio kardamono, 0,3 šaukštelio muskato riešuto, čiobrelio, raudonėlio.

Druska, juodieji pipirai, lauro lapeliai

Negalėjau susilaikyti neįdėjęs aštriosios paprikos.

Česnako 4 skiltelės

 

Stirnieną priklausomai nuo mėsos kietumo verdame  1 - 2 valandas. Į sultinį įdedu lauro lapų, svogūną,  baigiant virti druską. Būtinai nuiminėkite putas.  Išvirus sultinys  per sietelį supilamas į puodą kur virs sriuba. Mėsa ataušinama ir atskiriama nuo kaulų, supjaustoma nedideliais gabaliukais.

Žiedinių kopūstų žiedai atskiriami nuo kotelių.

Į sultinį dedamos pjaustytos petražolių šaknys, moliugai ir žiedinių kopūstų koteliai, čili paprika. Verdama apie 15- 20 minučių, kol suminkštės. Suminkštėjus nukeliame nuo ugnies ir sumalame blenderiu. Įdedame virti žiedinių kopūstų žiedus ir visus prieskonius. Dedame mėsą, maišydami pilame kokosų pieną. Sudedami pjaustyti česnakai, išjungiama ugnis ir leidžiama pastovėti uždengus dangtį 10 minučių.

Puikiai tinka pabarsčius svogūnų laiškais ir kieto sūrio drožlėmis.

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Garuose paruoštos galvos

Patiekalas iš garuose paruoštų galvų

Kreminė moliūgų sriuba su stirniena

Moliūgai, šakninė petražolė, stirniena, žiediniai kopūstai su kokosų pienu

Stirnienos karpačo

Tikriausiai pats įspūdingiausias patiekalas iš stirnienos yra karpačo

Stirnienos kepsneliai grietinėlės padaže

Stirniena su grietinėle tiesiog idealiai derinasi, itin skanaus stirnienos patiekalo receptas