Grikių košė prarado dabartinių keturiasdešimtmečių meilę po vaikystės potyrių darželiuose. Ta grikių košė išvirta piene buvo tikra kankynė. Tie kas nekeliaudavo laukiniuose žygiuose taip ir liko nusistatę prieš grikius. Nekankino ir savo vaikų grikių košėmis, taip grikių košė prarado populiarumą.
Tačiau visai kitaip į grikių košę žiūriu po laukinių žygių. Tos akimirkos kai vakare išsivirsim grikių košės su konservuota mėsa ir pagriebsim iš puoduko pirmą šaukštą laukdavom visą dieną. Dar labiau grikių košė patiko kai turėdavom kiek daugiau produktų geologinėse ekspedicijose. Mėsa ir pomidorai - geriausi grikių košės palydovai.
Tiek patiekalo pakaks 4 vyrams sočiai vakarienei ir pusryčiams.
1 kg grikių kruopų,
0,4 kg dešrelių, šį kartą šviežiai pavytintų dešrelių,
1 dėžutė mėsos konservų,
0.2 kg svogūnų,
0.2 kg morkų šiaudelių,
1 čili paprika,
0,5 kg konservuotų pomidorų,
Pora šaukštų džiovintų grybų,
Druska, pipirai, raudonėlis, petražolė, aliejus,
4 skiltelės česnako,
0,3 l sultinio
Kaitinamame aliejuje įdedame česnaką ir čili pipirus. Nesukepinus sudedame svogūnus , kiek vėliau morkų šiaudelius. Atskirame puode verdame grikių košę. Grikių košė puriausia bus užpylus grikius šaltu vandeniu. 1 kilogramui grikių reikės 2 litrų vandens.
Dar į vieną puodą dedame tai ką apkepinsime keptuvėje. Į ją ir dedame apkepintus svogūnus ir morkas. Pilame sultinį ir troškiname. Sudedame grybus. Vėliau kepiname pjaustytas dešreles, dedame į troškinį. Sudedame konservuotus pomidorus.
Sudedame išvirtą grikių košę, likusius prieskonius ir mėsos konservus. Sumaišius galima vartoti.
Temos straipsniai
Avienos plovas
Skaniausio avienos plovo receptas, kaip pagaminti birių ryžių plovą
Grikių košė su mėsa
Kaip išvirti geriausią žygio grikių košę su mėsa
Rissoto su baravykais ir vištiena
Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena
Troškinys su vištiena ir perlinėmis kruopomis
Kaip paruošti skanų vištienos ir perlinių kruopų troškinį