Karštieji patiekalai Velykoms
Atnaujinta: 2023-09-18

Velykų rytą taip mažai laiko lieka viskam suspėti, kad karštieji patiekalai turėtų būti kaip galima paprastesni ir greičiau paruošiami. Tačiau tuo pat metu labai norisi palepinti savo šeimyną. Velykos ta diena kai susirenka išsibarsčiusi šeimyna, kai kurie gal kokį pusmetį nematyti. 

 Todėl norint pagaminti tikrai skanų patiekalą Velykoms laikykitės kelių taisyklių. Jei viską darysite Velykų rytą naudokite tik itin šviežius produktus, gero šviežio produkto nepagadinsi. Tačiau dar geriau jei ryte liks tik iškepti ar išvirti  tai ką pasiruošėte iš vakaro. 

 

 Keptas upėtakis Velykoms

Žuvis Velykoms. Šviežio upėtakio nesugadins net prasta šeimininkė. Tačiau šviežios iš ryto niekas neatneš, per naktį pagulėjusi ji jau nebebus šviežia. Išeitis yra - žuvį pamarinuoti. 

2 kilogramų upėtakiui marinatui reikės:

1 citrina,
Žiupsnelis čiobrelio, kalninio dašio, rozmarino
Žiupsnelis šviežių krapų, petražolių, raudonėlio
3 šaukšati kokybiko alyvuogių aliejaus
3 - 4 skiltelės česnako
Juodųjų pipirų

Sumaišome marinatą, ištepame ir įtriname į upėtakį. Įdedame upėtakį į maišelį, užrišame ir padedame į 0 - +1 temperatūrą.

 Ryte į kepimo skardą dedame kepimo popierių, bulves, kalafijorus. ant viršaus uždedame upėtakį. 200 laipsnių temperatūroje upėtakiui pakaks 30- 40 minučių.

orkaitėje keptas upėtakis

Kol orkaitėje gaminsis upėtakis spėsite paruošti Velykinį stalą.

Kiaulienos nugarinės kepsneliai čigoniškai

Itin greitai paruošiamas ir daug skonio turintis patiekalas. Eksperimentuojant su marinatais, prieskoniais ir daržovėmis galima gauti daug skirtingo skonio variantų. Mėsą prieš gaminant galima pamarinuoti, tačiau dažniausiai kepam be marinavimo.

Mėsa supjaustoma 2 centimetro gabaliukais, kiek išmušama. Įtrinama druska ir pipirais, išvoliojama miltuose, po to kiaušinyje. Apkepama gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. 

Apkepus uždedami pjaustyti svogūnai, po šaukštelį pomidorų padažo, pjaustytų grybų ir paprikos. Ant viršaus uždedama sūrio riekutė. Uždengus dangčiu kepama kol išsilydo sūris.

 

 Kiaulienos nugarinės kepsnys čigoniškai

 

Risotto su mėsa

Atrodytų paprastas ryžių patiekalas reikalauja meistriškumo. Visai nesunku padaryti ryžių košę, kuri gali būti taip pat skani, bet ne tas lygmuo. Risotto ryžiai turi būti minkšti, purūs ir nesulipę.

0,5 kg ryžių,
1 kg mėsos,
0,4 kg morkų,
0,1 kg svogūnų,
0,1 l aliejaus,
0,2 l pomidorų padažo

Druska, juodieji pipirai

Puikiai tiks įvairios žolelės - petražolės, čiobrelis, raudonėlis, kalninis dašis

Riebalai, kaip ir ruošimo būdas daug nulemia ryžių birumą. Pradžioje puode supilame aliejų, galime jį paskaninti čiobrelių, kalninio dašio šakelėmis  ir česnako gabaliukais. Apkepame stambiau pjaustytus svogūnus. Morkas tuo tarpu reikia kaip galima smulkiau sukapoti, nuo to labai priklauso skonis. Morkos iš viso labai puikiai dera su ryžiais. Jas taip pat kepame. Po morkų seka gana smulkiai pjaustyta mėsa. Geriau apkepsite jei patrauksite į šoną apkeptus svogūnus ir morkas ir kiek leisite atsilaisvinusiame plote pakaisti aliejui. 

 Pilame pomidorų padažą, sudedame likusius pieskonius ir uždengiame ryžiais. Pilame vandens tiek, kad virš ryžių jo būtų 2 pirštai. Uždengiame dangčiu ir apie valandą verdame ant mažos - vidutinės ugnies. Jokiais būdais nekilnokite dangčio. 

risotto su mėsa receptas

Taip pat siūlome puikius antrųjų patiekalų receptus Velykoms:

Kepta antiena gabaliukais ir troškinta kokosų piene

Traški ilgai kepta antis

Keptas upėtakis su padažu

Vyne troškinta vištiena

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

12 Kūčių patiekalų

Kūčių stalas iš 12 patiekalų, geriausi Kūčių patiekalai

Antis gabaliukais kokosų pieno padaže

Orkaitėje kepta ir kokosų pieno padaže troškinta antis

Baklažanų suktinukai su feta sūriu

Vegetariškų baklažanų suktinukų įdarytų feta sūriu receptas

Geriausi silkės patiekalai Kūčioms

Silkės receptai Kūčioms, kaip pagaminti silkės patiekalą Kūčioms

Itališkas sūrio pyragas

Šokoladinis amareto skonio sūrio pyragas

Kiaulienos išpjovos medalionai grietinėlėje

Minkštučiai kiaulienos išpjovos medalionai patroškinti grietinėlėje

Kiaušiniai įdaryti grybais

Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai

Kiaušiniai įdaryti silke

Silke įdarytų kiaušinių receptas

Kumpiu įdarytos kiaušinių puselės

Įdaryti kiaušiniai su kumpiu

Lašiša tempura tešloje

Lašišos užkandėlė tempuros tešloje

Salotos su žuvimi Velykoms

Salotų su žuvimi patiekalai Velykiniam stalui. Velykinis salotų su lašisa vainikas, tuno salotų Velykinis receptas ir Velykinės špinatų ir rūkytų lašišų salotos su citrinų-krapų padažu.

Stirnienos karpačo

Tikriausiai pats įspūdingiausias patiekalas iš stirnienos yra karpačo

Stirnienos kepsneliai grietinėlės padaže

Stirniena su grietinėle tiesiog idealiai derinasi, itin skanaus stirnienos patiekalo receptas

Strimėlės užkandėlė

Šventinis užkandis iš įdarytos strimėlės

Velykiniai kiaulienos patiekalai

Velykų kiaulienos receptai. Tradicinė šaltiena, netikras zuikis bei gardūs kiaulienos šonkauliukai šventiniam Velykų stalui.

Velykiniai patiekalai iš karpio

Karpio patiekalai Velykiniam stalui, Velykų valgiai iš karpio, receptai iš karpio Velykoms

Velykiniai paukštienos patiekalai

Velykų pauštienos receptai. Tradiciniai keptos anties ir kalakuto valgiai ant Velykų stalo.

Velykiniai silkės patiekalai

Silkės patiekalai Velykų stalui. Silkės su avokadais ir keptomis daržovėmis Velykoms, Silkės su morkomis Velykoms ir silkės su burokėliais receptai.

Velykiniai vištienos patiekalai

Velykų vištienos receptai. Skaniausi vištos orkaitėje, vštienos kepsnio ir blauzdelių valgiai ant Velykų stalo.

Velykiniai žuvies patiekalai

Velykų patiekalai iš žuvies. Keptos lydekos su svogūnų padažu, žuvies filė su kaparinio sviesto padažu ir žuvies kotletų su varške receptai Velykų stalui.

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: