Karštieji patiekalai Velykoms
Sukurtas: 2018-03-30

Velykų rytą taip mažai laiko lieka viskam suspėti, kad karštieji patiekalai turėtų būti kaip galima paprastesni ir greičiau paruošiami. Tačiau tuo pat metu labai norisi palepinti savo šeimyną. Velykos ta diena kai susirenka išsibarsčiusi šeimyna, kai kurie gal kokį pusmetį nematyti. 

 Todėl norint pagaminti tikrai skanų patiekalą Velykoms laikykitės kelių taisyklių. Jei viską darysite Velykų rytą naudokite tik itin šviežius produktus, gero šviežio produkto nepagadinsi. Tačiau dar geriau jei ryte liks tik iškepti ar išvirti  tai ką pasiruošėte iš vakaro. 

 

 Keptas upėtakis Velykoms

Žuvis Velykoms. Šviežio upėtakio nesugadins net prasta šeimininkė. Tačiau šviežios iš ryto niekas neatneš, per naktį pagulėjusi ji jau nebebus šviežia. Išeitis yra - žuvį pamarinuoti. 

2 kilogramų upėtakiui marinatui reikės:

1 citrina,
Žiupsnelis čiobrelio, kalninio dašio, rozmarino
Žiupsnelis šviežių krapų, petražolių, raudonėlio
3 šaukšati kokybiko alyvuogių aliejaus
3 - 4 skiltelės česnako
Juodųjų pipirų

Sumaišome marinatą, ištepame ir įtriname į upėtakį. Įdedame upėtakį į maišelį, užrišame ir padedame į 0 - +1 temperatūrą.

 Ryte į kepimo skardą dedame kepimo popierių, bulves, kalafijorus. ant viršaus uždedame upėtakį. 200 laipsnių temperatūroje upėtakiui pakaks 30- 40 minučių.

orkaitėje keptas upėtakis

Kol orkaitėje gaminsis upėtakis spėsite paruošti Velykinį stalą.

Kiaulienos nugarinės kepsneliai čigoniškai

Itin greitai paruošiamas ir daug skonio turintis patiekalas. Eksperimentuojant su marinatais, prieskoniais ir daržovėmis galima gauti daug skirtingo skonio variantų. Mėsą prieš gaminant galima pamarinuoti, tačiau dažniausiai kepam be marinavimo.

Mėsa supjaustoma 2 centimetro gabaliukais, kiek išmušama. Įtrinama druska ir pipirais, išvoliojama miltuose, po to kiaušinyje. Apkepama gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. 

Apkepus uždedami pjaustyti svogūnai, po šaukštelį pomidorų padažo, pjaustytų grybų ir paprikos. Ant viršaus uždedama sūrio riekutė. Uždengus dangčiu kepama kol išsilydo sūris.

 

 Kiaulienos nugarinės kepsnys čigoniškai

 

Risotto su mėsa

Atrodytų paprastas ryžių patiekalas reikalauja meistriškumo. Visai nesunku padaryti ryžių košę, kuri gali būti taip pat skani, bet ne tas lygmuo. Risotto ryžiai turi būti minkšti, purūs ir nesulipę.

0,5 kg ryžių,
1 kg mėsos,
0,4 kg morkų,
0,1 kg svogūnų,
0,1 l aliejaus,
0,2 l pomidorų padažo

Druska, juodieji pipirai

Puikiai tiks įvairios žolelės - petražolės, čiobrelis, raudonėlis, kalninis dašis

Riebalai, kaip ir ruošimo būdas daug nulemia ryžių birumą. Pradžioje puode supilame aliejų, galime jį paskaninti čiobrelių, kalninio dašio šakelėmis  ir česnako gabaliukais. Apkepame stambiau pjaustytus svogūnus. Morkas tuo tarpu reikia kaip galima smulkiau sukapoti, nuo to labai priklauso skonis. Morkos iš viso labai puikiai dera su ryžiais. Jas taip pat kepame. Po morkų seka gana smulkiai pjaustyta mėsa. Geriau apkepsite jei patrauksite į šoną apkeptus svogūnus ir morkas ir kiek leisite atsilaisvinusiame plote pakaisti aliejui. 

 Pilame pomidorų padažą, sudedame likusius pieskonius ir uždengiame ryžiais. Pilame vandens tiek, kad virš ryžių jo būtų 2 pirštai. Uždengiame dangčiu ir apie valandą verdame ant mažos - vidutinės ugnies. Jokiais būdais nekilnokite dangčio. 

risotto su mėsa receptas

Taip pat siūlome puikius antrųjų patiekalų receptus Velykoms:

Kepta antiena gabaliukais ir troškinta kokosų piene

Traški ilgai kepta antis

Keptas upėtakis su padažu

Vyne troškinta vištiena

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Antis gabaliukais kokosų pieno padaže

Orkaitėje kepta ir kokosų pieno padaže troškinta antis

Kiaušiniai įdaryti grybais

Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai

Kiaušiniai įdaryti silke

Silke įdarytų kiaušinių receptas

Kumpiu įdarytos kiaušinių puselės

Įdaryti kiaušiniai su kumpiu

Velykinės bobos receptas

Labai skanaus tradicinio Velykinio pyrago, Velykinės Bobos receptas

Įdaryti kiaušiniai su krabų lazdelėmis

Krabų lazdelėmis ir avokadu įdarytos kiaušinių puselės

Želė kiaušiniai

Kiaušiniai su želatina iš mėsos