Antis gabaliukais kokosų pieno padaže
Atnaujinta: 2018-03-30
  • troškinta antis kokoso pieno padaže

Antienos patiekalai dažnai asociojuojasi su šventėmis. Juk antiena dažniausiai yra 2-4 kartus brangesnė už vištieną. Todėl kai pamačiau antį už vištos kainą net neabejodamas ją įsigijau eilinei vakarienei.

  Antį pagaminti taip pat nėra taip jau paprasta, ji dažnai pagaminus būna  kieta ir  sausa. Ruošdamas antieną vadovaujuosi trijų taisykle. Tai marinavimas, apskrudinimas ir troškinimas. 

2,5 kilogramų ančiai nupjaunamos galūnės, supjaustoma 5 centimetrų dydžio gabaliukais. Riebios dalys nupjaunamos atskirai.

Marinavinimas

1 litras kefyro,
Citrina,
Svogūnas,
Juodieji pipirai,
Garduko Velnio užkandėlės šaukštas ( čili paprikos, juodieji ir kvapieji pipirai)
Rozmarino ir čiobrelio

Užpilam marinatą, kiek pamaišom ir paspaudom mėsą. Uždengiam dangčiu ir prispaudžiam. nakčiai marinuojam vėsioje vietoje. Druska nepraleista, jos marinavimui niekados nededu - ištrauks skysčius iš mėsos. O antį kaip tik reikia išlaikyti maksimaliai sultingą.

Kepimas

Nežaidžiant su apkepimais keptuvėje, paprasčiau tai padaryti orkaitėje. Gabaliukai nuplaunami ir nusausinami. Kepimo skarda išklojama kepimo popieriumi, sudedami anties gabaliukai oda į viršų. Kepsime apie 50- 60 minučių 200 laipsnių tempertūroje. Geriausia stebėti antie skepimą ir baigti kai pavirių gražiai apkepa. Įpilame į troškinimo indą kiek anties riebalų ir gražiais sudedame apskrudusius gabaliukus.

Padažas troškinimui

Padažui naudojami klasikiniai ingredientai.

0,15 kg svogūno;
0,2 kg morkų šiaudelių;
0,2 kg pievagrybių;
2 šaukštai džiovintų baravykų,
Didelis didelis šaukštas medaus,
Rozmarino, čiobrelio, česnako;
Šviežių petražolių, čiobrelių pabaigai

Druska, juodieji pipirai 

250 ml kokosų pieno;
Nepakenks stiklinė gero raudono vyno;

Įpilame į keptuvę samtį anties riebalų iš kepimo skardos. Jei nemėgstate riebiai pakaks ir pusės samčio. dedame česnaką, čiobrelius ir rozmariną. Gerai įkaitiname ( gali tekti išimti česnaką, čiobrelius ir rozmariną) ir dedame svogūnus. Juos apkepinus nustumiame į keptuvės kraštą ir dedame morkas. Morkas apkepinus pjaustytus pievagrybius. Tada jau likusius ingradientus kaipmedų, baravykus ir užpilame kokoso pienu. Jei pilsime vyną tai darome prieš pilant kokoso pieną. Galiausiai išmaišisu eina druska ir pipirai. Gautą padažą pilame į puodą su antie gabaliukais.

Prieš pilant geriau  5 minutes  pakaitinti puodą. Įpylus padažą kiek pakaitinam ant stiprios ugnies ir užvirus, ar prieš virimą sumažinam ugnį. Troškinam 20 minučių. Prieš pabaigą įdedame žalių smulkiai pjaustytų petražolių ir čiobrelių.

Puikiai tiks su daržovių, bulvių piure garnyru. 

 

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Antis gabaliukais kokosų pieno padaže

Orkaitėje kepta ir kokosų pieno padaže troškinta antis

Traški ilgai kepta antis

Ilgai kepta antis su džiovintų obuolių padažu ir ryžiais

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: