Traški ilgai kepta antis
Sukurtas: 2018-02-27
  • Traški ilgai kepta antis

    Traški ilgai kepta antis

Kartais verta visiems įprastą vištieną iškeisti į kitą ne mažiau gardų paukštį - antį. Šis vėsesnių vandens telkinių prieigose gyvenantis paukštis, kad nesušaltų prikaupia labai daug riebalų. Valgytojams - kartais net per daug. Vadovaudamiesi šiuo receptu, pašalinsite didžiąją dalį anties taukų, tačiau viduje antis neišdžius, o jos odelė gardžiai apskrus.

Ingredientai:

Maždaug 2 kg antis, gali būti šaldyta

Padažui:

1 didelis svogūnas

1 česnako galva

2 saujos džiovintų obuolių

Stiklinė rūgštesnio uogų sirupo ar uogienės (pvz. raudonųjų serbentų, vyšnių, bruknių)

2 šaukštai sojos padažo

2 šaukštai cukraus (galima nedėti, jei sirupas pakankamai saldus)

Druskos, pipirų pagal skonį

Garnyrui:

Ryžiai (1 stiklinė/asmeniui)

Keli svogūnai (nebūtinai)

Paruošimas:

Antį nuplauti, nupjaustyti kiek įmanoma daugiau riebesnių vietų (kaklą, galima nupjauti uodegą). Paukštį nusausinti ir šakute 20-30 kartų įbesti taip, kad dūris eitų per odą ir riebalus, tačiau nepažeistų mėsos (Jeigu antis šaldyta, galima palaikyti kambario temperatūroje tiek, kad  sušiltų paviršius, bet ne mėsa. Tuomet antį drąsiai subadyti, palikti visiškai atšilti šaldytuve). Visą antį ištrinti druska ir pipirais. Orkaitę įkaitinti iki 140 °C. Žemiausioje orkaitės vietoje įstatyti groteles, po jomis - indą tekantiems riebalams surinkti. Dėti antį ant grotelių krūtinine dalimi į viršų. Po valandos antį apversti, susirinkusius riebalus išpilti (tik neišmesti!), padaryti dar keletą dūrių ir kepti toliau. Procedūrą kartoti kas valandą (tik daugiau anties nebebadyti) ir kepti 4 valandas. Tuomet antį dar kartą pabarstydi druska ir pipirais, orkaitės kaitrą padidinti iki 260 °C ir skrudinti dar 15-30 min arba kol gražiai paruduos. Išėmus iš orkaitės palaikyti 15 min ir tik tada pjauti.

Padažas:

Pagardus galima naudoti įvairiausius, o galima apsieiti ir be jų. Bet kol antis ilgai kepa, tikrai lieka laisvo laiko užpilui paruošti. Kadangi tradicinė kepta antis dažnai patiekiama su obuoliais, rekomenduojamas padažas būtent su jais.

Nedideliame puode įkaitinti 2-3 šaukštus susidariusių anties taukų ir juose iki rudimo kepinti smulkiai supjaustytą svogūną. Smulkiai supjaustyti česnako skilteles ir subėrus dar pakaitinti apie minutę. Tuomet supilti sirupą ar uogienę (jei labai tiršta - įpilti vandens), sudėti džiovintų obuolių skilteles, sojos padažą, cukrų, druską, pipirų pagal skonį. Viską virinti ant labai silpnos ugnies apie 20-30 min.

Garnyras:

Išvirti ryžius. Juos galima pagardinti anties taukais arba keptuvėje įkaitinti anties riebalų, pakepinti juose smulkinto svogūno, supilti į ryžius ir gerai išmaišyti.

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Antis gabaliukais kokosų pieno padaže

Orkaitėje kepta ir kokosų pieno padaže troškinta antis

Keptas upėtakis

Kaip skaniai iškepti upėtakį, traškus upėtakis su plutele ir su svogūnų padažu

Kiaulienos troškinys aštriame padaže

Aštrus kiaulienos troškinys užkeptas su pievagrybiais

Orkaitėje keptas upėtakis

Kaip iškepti skanų upėtakį

Stirnienos kepsneliai grietinėlės padaže

Stirniena su grietinėle tiesiog idealiai derinasi, itin skanaus stirnienos patiekalo receptas

Traški ilgai kepta antis

Ilgai kepta antis su džiovintų obuolių padažu ir ryžiais

Vyne troškinta vištiena

Raudoname vyne troškintos vištienos receptas